Ga direct naar het artikel
Vermijd drukte. Koop lokaal, fysiek en online en kom bij voorkeur alleen.
12 juni 2013

Karin Leenknegt over de E-bike

"Al na een dag wist ik hoe fijn de E-bike is"

Toen ik de E-bike probeerde, wist ik al na één dag hoe fijn dat is. ’s Ochtends is fietsen niet zo’n probleem, maar aan het eind van de dag moet ik flink bergop. Met de E-bike is dat prima te doen.

Karin Leenbregt werkt in het laboratorium speciële hematologie van het MUMC+ in Maastricht. In de zomer fietst ze vanuit haar woonplaats Berg en Terblijt naar Maastricht, in de winter neemt ze de auto. De afstand tot haar werk bedraagt 7,4 kilometer. Ze deed mee aan de actie Probeer een E-bike en vulde de vragenlijst in, waarna ze werd uitgenodigd om deel te nemen aan de pilot Burn Fat Not Fuel. Daar hoefde ze niet lang over na te denken.

“Toen ik de E-bike probeerde, wist ik al na één dag hoe fijn dat is. ’s Ochtends is fietsen niet zo’n probleem, maar aan het eind van de dag moet ik flink bergop. Met de E-bike is dat prima te doen. En het heeft nog veel meer voordelen: fietsen is beter voor mijn conditie, het is een fijne manier om af te schakelen na het werk en het is ook nog eens goed voor mijn figuur. Voor mij zijn dat de voornaamste redenen om mee te doen, niet de tien cent per gefietste kilometer die ik krijg. Maar natuurlijk is het ook prettig dat ik niet hoef te tanken en de auto kan laten staan. Misschien ga ik nu zelf wel een E-bike kopen.”