Ga direct naar het artikel
8 oktober 2019

Hannie Koning over de nachtbussen naar P+R na concerten André Rieu

"Gemakkelijk, geen gezoek, geen gedoe, gewoon lekker vlot"

Tijdens de reeks zomerconcerten van André Rieu en zijn Johann Strauss orkest bruist de hele stad. Voor Maastricht Bereikbaar zit er muziek in het verbeteren van de leefbaarheid in de stad en verminderen van de CO2-uitstoot. Daarom regelde Maastricht Bereikbaar met Arriva in juli 2019 nachtbussen. Zo konden bezoekers van de concerten parkeren aan de rand van de stad en na het concert met de bus terug naar de auto. De inzet was een groot succes: een recordaantal van 13.068 mensen maakte gebruik van de bus vanaf P+R Maastricht Noord.

Goed verzorgd

Hannie Koning was een van de reizigers die het centrum vermeed en koos voor P+R Maastricht Noord. “Van mijn 3 kinderen en hun partners had ik voor mijn verjaardag een concertkaartje gekregen. Samen gingen we vanaf het noorden met de auto naar Maastricht. De P+R werd goed aangegeven vanaf de snelweg. Voor ons heel makkelijk, want dan kom je niet door al die kleine straatjes waar we de weg niet weten. Zowel op de heen- als terugweg was goed te vinden waar we op moesten stappen.”

Leuke avond

Wat Hannie vooral leuk vond, was de vrolijke stemming. “Vanaf de bushalte begon de leuke ervaring al. Het was echt genieten. André Rieu geeft een hele leuke en geanimeerde show. Ook op de terugweg was de sfeer ontspannen. We hebben een minuut of 5 staan wachten. Mensen hebben geen haast en staan niet te dringen. De sfeer past bij de leuke avond. Volgende keer zou ik zeker weer voor P+R kiezen. Ik ben blij dat ik het mee heb gemaakt, het was super!”

Duizenden reizigers

Hannie was zeker niet de enige die gebruik maakte van P+R Maastricht Noord. Het totaal aantal reizigers dat dit jaar in juli 2019 de bus nam vanaf de locatie lag 7.046 hoger dan het jaar ervoor, een stijging van 117%. Op social media wezen mensen elkaar op de mogelijkheid van P+R. Door hun enthousiasme over de nachtbussen, nam het gebruik elk weekend toe. Ook de buschauffeurs hoorden voornamelijk positieve geluiden. Het was dus voor alle partijen een succes! Er zijn zelfs al plannen om volgend jaar weer  bussen in te zetten na de concerten. 

Ook gebruikmaken van P+R Maastricht Noord? 

Het eerste weekend van november is voor veel mensen een lang weekend in verband met Allerheiligen. Parkeren aan de rand van de stad is gemakkelijk, goedkoop en goed voor de stad. Buslijnen 10 en 30 brengen je in circa 12 minuten 4 x per uur naar hartje centrum. Parkeren is gratis. Voor de bus betaal je € 2,- voor een dagretour of € 5,- voor een groepsretour van 3 tot 5 personen. Een ticket koop je met PIN bij de betaalautomaat op P+R Maastricht Noord of als e-ticket op de website van Arriva. Bewaar je ticket goed en vergeet niet in- en uit te checken in de bus.