Ga direct naar het artikel
16 april 2014

Evelien Meijerink over de E-bike

"Met de e-bike doe ik er maar tien minuten langer over"

Het spookte al een tijdje door mijn hoofd om een E-bike aan te schaffen. Toen Maastricht Bereikbaar een korting gaf van 10% op de aanschafprijs en voor een deel de verzekeringen betaalde, was de keuze snel gemaakt. Want het is toch een aardige investering.

Je krijgt er ook veel voor terug. Ik woon in Sittard, een aardig eind, maar met de auto scheelde het door de drukte in de spits niet veel in tijd. Nu doe ik er misschien tien minuten langer over met dat verschil dat ik gezond bezig ben. Ik doe het ook voor de sport. Ik heb een drukke baan, dan blijft er nauwelijks tijd over om nog naar de sportschool te gaan. En het grote voordeel op de terugweg is dat ik mijn hoofd kan leegmaken. Vorig jaar moest ik door omstandigheden weer met de auto. Verschrikkelijk vond ik het. Thuis doe ik nu ook veel meer op de fiets. De auto gebruik ik alleen nog voor lange afstanden of als ik in de winter ’s avonds door moet werken. Fijne bijkomstigheid is dat het geld spaart, maar dat gaat rap aan andere dingen uit, haha.

Op mijn werk ben ik een wandelend uithangbord voor de E-bike. Het is handig, prettig, snel en gezond. Voor iedereen. Voor een paar collega’s ben ik een inspiratiebron geweest. Onder het mom: als zij uit Sittard kan komen, dan kan ik het ook.

Ik vind het overigens een fantastisch initiatief van Maastricht Bereikbaar. Niets dan lof. Gemeenten mogen wel wat aan de fietspaden verbeteren, onder andere mijn eigen werkgever.