Ellen Nelissen over de elektrische bakfiets

Ellen Nelissen over de elektrische bakfiets

“Mijn trouwe viervoeter vindt het fantastisch en ik dus ook!”

Ontdek de e-bike

Twee weken lang kon Ellen de fiets gratis uitproberen als onderdeel van de zomercampagne ‘Elke beweging telt’. Daarin werden mensen opgeroepen de auto vaker te laten staan en te kiezen voor de fiets of het OV. Ellen kon de fiets ophalen op de markt, vlakbij de universiteit waar ze werkt. Ze is verantwoordelijk voor programma’s waar studenten niet alleen aan de UM studeren, maar ook studietijd bij partneruniversiteiten doorbrengen en uiteindelijk twee diploma’s behalen. Deze leuke en soms hectische baan wisselt ze graag af met lange wandelingen met de hond. 

Koppie in de wind

De Spaanse waterhond Ziggy stond heel even gek te kijken toen Ellen de fiets klaarzette. Maar die aarzeling was snel voorbij. “Ik had een dubbelgevouwen hondenkussen onderin de bak gelegd. Ziggy zat er prinsheerlijk op te genieten van alles wat voorbij kwam. Voor de veiligheid had ik de halsband vastgemaakt, maar dit bleek niet nodig. Mijn nieuwsgierige hond vindt het veel te leuk in de fiets om eruit te springen!” Zelf genoot Ellen ook. “Ik had verwacht dat het veel zwaarder zou zijn met die bak voorop. Natuurlijk geeft de bak wel wat meer weerstand, maar door de goede motor en de naadloze versnellingen fietst het echt heerlijk.” 

Niet in de hete auto

In twee weken tijd is Ellen hartstikke enthousiast geworden over deze fiets. “Het is een behoorlijke aanschafprijs, die ik me gezien het fietscomfort helemaal kan voorstellen. Het bereik is ook prima. Ik heb de fiets dan ook zeker niet alleen met de hond gebruikt. De bak is ook hartstikke handig voor boodschappen. Misschien ga ik tot koop over, maar dan ga ik eerst één of twee andere bakfietsen uitproberen. Zeker in de zomer is de fiets veel lekkerder dan met de auto. Na een lekker stuk lopen naar huis in een hete auto, is niets in vergelijking met een fietstocht door de koele lucht!” 

Meer ervaringen