Ga direct naar het artikel
17 april 2020

Aron Nijs over ondernemen tijdens de coronacrisis

"De auto staat al 3 weken werkloos voor de deur. Ik heb voornamelijk gefietst!"

Het zijn vreemde en zware tijden voor veel ondernemers. Ook fotograaf Aron Nijs uit Meerssen zag na de afkondiging van de maatregelen vanuit de overheid, het aantal opdrachten kelderen naar bijna nul. “Ik kom nu, zowel privé als zakelijk, toe aan klussen waar ik normaal geen tijd voor heb. Elke dag pak ik even mijn mountainbike om wat rond te fietsen door de omgeving bij mij in de buurt.”

E-bike voor zakelijk gebruik

Naast een mountainbike voor privégebruik heeft Aron ook een elektrische fiets. “De e-bike gebruik ik alleen zakelijk voor opdrachten waar ik niet zoveel voor hoef mee te nemen. Alhoewel er best veel mee kan op de e-bike: mijn cameratas met camera’s, twee flitsers en twee statieven. Voor opdrachten in en om Maastricht pak ik altijd mijn elektrische fiets. Soms pak ik ook de fiets voor een opdracht verder weg. Dat kan alleen als ik maar één opdracht heb op een middag. Bijvoorbeeld naar Heerlen, dat is met de e-bike goed te doen.”

100 kilometer gefietst in een week

De auto gebruikt Aron alleen als hij meerdere opdrachten op een dag heeft, die qua afstand te ver uit elkaar liggen. “Nu ik minder opdrachten heb, staat de auto stil. Afgelopen week had ik het weer iets drukker met opdrachten buitenshuis. Ik heb deze week 100 kilometer op de fiets afgelegd. De auto staat al bijna drie weken werkloos voor de deur.”