Ga direct naar het artikel
15 december 2020

Anita de la Haye over de vouwfiets

"Parkeren in de winkel? Het kan met de vouwfiets!"

Bij Sam Friday liggen de schappen vol met kleurige lingerie, lounge- en swimwear. Het sportieve, Nederlandse merk is vooral populair onder jonge vrouwen. De comfortabele spullen passen bij een actieve levensstijl. Storemanager Anita de la Haye draagt dat uit in de winkel. En daarbuiten. Zo fietst ze een paar weken op een vouwfiets van Zuid-Limburg Bereikbaar. Snel en makkelijk, want de fiets is te stallen in de winkel. “Na een dag werken fiets ik er zo op weg!”

Uitwaaien

“In de zomer kom ik met de scooter uit Wahlwiller. Dat is voor mij een dik half uur. Een fijne start in de ochtend en lekker uitwaaien in de avond. In de winter is het te koud, maar vooral te donker om te fietsen. Ik moet dan wel met de auto. En dan mis ik de frisse buitenlucht na een dag in de winkel. De vouwfiets geeft mij toch even dat vrije gevoel in de frisse lucht. Ik stap er op en ik ben onderweg. De auto staat netjes op me te wachten bij P+R Maastricht Noord. Daar parkeer ik gratis, dus dat is ook mooi meegenomen.“

Slim stallen

“Als ondernemer doe je er alles aan om de sfeer in en rondom de winkel positief te beïnvloeden. Ik zal dus nooit mijn fiets in de buurt van een winkel zetten, maar kies altijd voor de officiële stallingen. Het voordeel van de vouwfiets is dat ik er bijna tot in de winkel mee kan rijden. Doordeweeks zet ik hem ingeklapt in een pashokje. In het drukke weekend gaat de fiets naar boven. Zeker in het begin was dat een beetje een gehannes, maar ik begin er handigheid in te krijgen. En aan het eind van de dag weet ik zeker dat ‘ie er nog staat.”

Extra P+R-locatie

“Voor mij is P+R Maastricht Noord een beetje uit de richting, dus het zou mooi zijn als er een nieuwe locatie bij komt. Giet het? Dan kun je zo de bus instappen. De vouwfiets is echt een mooie aanvulling om flexibel te reizen. Het fietst trouwens een stuk beter dan ik had gedacht. Het blijft een vouwfiets, maar je fietst er echt prima op. Voordelen genoeg dus!”

Wil je uitproberen of de vouwfiets past in jouw woon-werkreis? Kijk op maakdebeweging.nl voor meer info.

Sam Friday Anita