fietsomleiding.jpg

18 juli 2018: Hoofdfietsroute Noorderbrug open 

15 maanden moesten (brom)fietsers een ‘brugje om’ rijden. Maar sinds  woensdagmiddag 18 juli is de hoofdfietsroute van de Noorderbrug open. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen  weer doorgaan tussen de Cabergerweg/Lage Frontweg (Maastricht-West) en Viaductweg (Maastricht-Oost). Let wel: nog niet alle fietsverbindingen bij de Noorderbrug zijn deze zomer klaar. De fietspaden tussen Noorderbrug en Boschstraat/Bosscherweg volgen begin 2019. Tot die tijd moeten (brom)fietsers tussen de binnenstad/Boschpoort en Maastricht-Oost nog omrijden. 

We zijn er nog niet!

Vanaf woensdagmiddag 18 juli kunnen (brom)fietsers en voetgangers tussen de Cabergerweg/Lage Frontweg (Maastricht-West) en Viaductweg (Maastricht-Oost) weer doorgaan via de Noorderbrug. De verbindingen voor langzaam verkeer tussen Noorderbrug en Boschstraat/Bosscherweg (stadscentrum) zijn dan nog niet klaar. De afbouw van deze fietspaden is gekoppeld aan de Lage Fronten. Bouwer Strukton start daar naar verwachting eind 2018/begin 2019 mee. Dat betekent dat (brom)fietsers tussen het stadscentrum en Maastricht-Oost voorlopig nog moeten omrijden. 

Fietsroutes Maastricht-West

fietsroutes_noorderbrugtrace_west_open_18_7.jpg

Fietsroutes Maastricht-Oost

fietsroutes_maastricht_oost_nbt_vanaf_18_juli.jpg

Veelgestelde vragen over fietsroutes Noorderbrug

Acties om het omfietsen leuker te maken

Met de campagne ‘een brugje om’ hebben project Noorderbrugtracé, gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar zich samen ingezet om het omfietsen tijdens de langdurige afsluiting van het Noorderbrugfietspad een stukje aangenamer te maken. Ook Veilig Verkeer Nederland afdeling Maastricht deed mee. Zo werden ‘vlaaieracties’ gehouden en waren er speciale omleidingsborden in 3 talen, die fietsers onderweg aanmoedigden. 

Vooruitblik: nog even geduld!

De werkzaamheden voor project Noorderbrugtracé duren nog tot begin 2019. Tot die tijd moet verkeer in Maastricht-West rekening blijven houden met hinder door afsluitingen en omleidingen. Tegelijkertijd blikken we ook alvast vooruit. Want als straks alles klaar is, levert het nieuwe Noorderbrugtracé veel voordelen op voor (brom)fietsers en voetgangers:

  • De doorgaande oost-west fietsverbinding verbetert aan de noordzijde van de stad.
  • (Brom)fietsers en voetgangers steken sneller en directer de Maas over door de nieuwe verbindingen tussen Maastricht-West, het Frontenpark en het centrum. 
  • Een mooie verbinding door het Frontenpark. 
  • En een nieuwe snelle fietsverbinding naar Smeermaas en Lanaken in België (Belvédèrelaan). 

Blijf op de hoogte

Onder andere via de Facebookpagina van Maastricht Bereikbaar houden we je op de hoogte van de bereikbaarheid en acties. Meer weten over de voortgang van de werkzaamheden? Kijk dan op www.noorderbrugmaastricht.nl