Hoe reis jij naar het Preuvenemint?

Van 23 tot 26 augustus staat het Vrijthof weer in het teken van hét culinaire festival het Preuvenemint. We informeren je over wat er op het menu staat qua bereikbaarheid. 

Fiets

Stal je fiets overdekt in de fietsenstallingen op de Markt, Kesselskade of in de ondergrondse stalling bij het station. De stalling Kesselskade is tijdens alle dagen van het Preuvenemint extra lang geopend tot 2.30 uur, de andere stallingen volgen de reguliere openingstijden. Daarnaast kun je met je fiets terecht bij de evenementenfietsenstalling op het Keizer Karelplein. 

OV

Kom je met de bus? Houd rekening met een aangepaste dienstregeling van donderdag 23 en vrijdag 24 augustus vanaf 17.00 uur en op zaterdag 25 en zondag 26 augustus de hele dag. Deze wijziging geldt voor:

 • Buslijnen 3, 4, 9 en 48 rijden richting het Vrijthof (komende vanaf het Station en Markt) een aangepaste route op 
  • De haltes Markt (richting Vrijthof)-Helmstraat-Vrijthof-Bouillonstraat-Tongersestraat-St. Pieterstraat-Hondstraat vervallen. Je kunt gebruikmaken van de tijdelijke haltes Boschstraat/Maagdendries en Mosae Forum.
 • Buslijn 3, 7 en 48 rijden richting Station de normale route via het Vrijthof. 
 • Buslijn 9 richting het Station (komende vanaf het Villapark) volgt een aangepaste route via de Hertogsingel/Calvariestraat, Kommel en Vrijthof naar de Helmstraat om vervolgens de normale route volgen.
 • Kijk voor actuele informatie op de website van Arriva.

Auto

Maastricht heeft ruim 7.000 parkeerplaatsen. Als je de stad binnenrijdt, zie je op borden waar nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Parkeer slim en houd rekening met:

 • Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid parkeer je gratis als je verder reist met de bus. Buslijn 10 brengt je vanaf P+R Noord en Zuid voor € 2,- p.p. (dagretour) naar hartje stad. Groepstarief 3-5 personen: € 5,-.
  • Laatste bus richting P+R Noord vanaf de halte Markt/Boschstraat vertrekt om 22.37 uur. 
  • Laatste bus richting P+R Zuid vanaf halte Boschstraat/Maagdendries vertrekt om 22.04 uur. 
 • Vanaf de P+W-terreinen ben je in maximaal 10 minuten lopen op het Vrijthof. Je parkeert er voordelig voor € 6,- of € 9,- per dag
 • In het centrum zijn genoeg parkeergarages dichtbij het Vrijthof. In enkele garages kun je vooraf via de website van Q-Park een parkeerplaats reserveren, zo ben je vooraf verzekerd van een parkeerplaats en hoef je ook niet in de rij om te betalen voor het uitrijden. 
 • Advies: laat geen waardevolle spullen achter in de auto. 

Slimme kaart

Wil je een compleet overzicht (met actuele bezetting en tarieven) van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? En wil je weten waar het druk is op de weg? Maak dan gebruik van onze slimme kaart: www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart. De slimme-reis-check doe je vóór vertrek. 

Geen parkeerproblemen met de fiets

Bekijk hier alle fietsstallingen in één oogopslag.