Het Parcours 2018

Op 9 september kun je weer volop genieten van de opening van het culturele seizoen, het Parcours, in Maastricht. Dit jaar is Het Parcours géén Autoloze Zondag in de gehele binnenstad. Wel is tussen 11.00 uur en 19.00 uur de route van het Parcours afgesloten. We informeren je over de bereikbaarheid en geven reistips. 

Wegafsluitingen tussen 11.00 en 19.00 uur

Tussen 11.00 uur en 19.00 uur is de route voor Het Parcours afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent ruim baan voor voetgangers en fietsers. Het Parcours speelt zich af in de binnenstad rond het Vrijthof, de Markt en de Boschstraat. Dit betekent dat er geen auto’s, bussen en taxi’s mogen rijden op de volgende straten:

  • het Vrijthof voor Theater aan het Vrijthof;
  • Grote Gracht, tussen Helmstraat en Markt;
  • de Markt (autoverkeer kan alleen via de Gubbelstraat wegrijden);
  • Boschstraat, tussen de Markt en de Maagdendries;
  • Voor de Pathé en het Bassin zijn wel bussen toegestaan. 

Op verschillende locaties staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden. Volg hun aanwijzingen op. Rond het Vrijthof gelden ook enkele korte omleidingen voor fietsers. 

Kom met de fiets

Parkeer je fiets in de 'achtertuin' van het stadhuis tijdens Het Parcours! Je kunt terecht bij de fietsenstallingen op het Vrijthof (gratis/onbewaakt), de Markt en Kesselskade (gratis én met toezicht). Of bij de extra evenementenstalling op het voorplein van Mosae Forum. De ondergrondse fietsenstalling bij het Centraal Station is ook een optie.   

Met het openbaar vervoer

De stadsbussen rijden op 9 september volgens de carnavalsroute. Dit betekent dat zij niet stoppen bij de Markt, maar via de Boschstraat/Maagdendries rijden richting de Statensingel.
Kijk voor actuele reisinformatie, de vervallen en vervangende haltes én de dienstregeling op www.arrriva.nl/limburg

Parkeerinformatie

  • Over het algemeen geldt: parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum.
  • Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid kun je gratis parkeren als je voor € 2,- p.p. met de bus verder reist naar het centrum. Voor buslijn 10 is een aantrekkelijk groepstarief beschikbaar. 
  • Vanaf de P+W-terreinen ben je in maximaal 10 minuten lopen in het centrum. Je parkeert er voordelig voor € 6,- of € 9,- per dag.  
  • In het centrum zijn genoeg parkeergarages dichtbij het Vrijthof en Markt. In enkele garages kun je vooraf via de website van Q-Park een parkeerplaats reserveren, zo ben je vooraf verzekerd van een parkeerplaats en hoef je ook niet in de rij om te betalen voor het uitrijden. 
  • Advies: laat geen waardevolle spullen achter in de auto. 

Doe vóór vertrek de slimme reischeck 

Wil je een compleet overzicht (met actuele bezetting en tarieven) van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? Doe dan voor vertrek de slimme-reis-check via de Slimme Kaart. Zo ben je op de hoogte van de afsluitingen, omleidingen, drukte op de weg én de beste parkeermogelijkheden dicht bij je eindbestemming. 

P+R-locaties in Maastricht

Reis voordelig naar het centrum van Maastricht vanaf P+R Maastricht Zuid en Noord