Bereikbaarheid tijdens Magisch Maastricht

Vrijdag 1 december 2017 tot en met 1 januari 2018 is het weer Magisch Maastricht. We informeren je over de bereikbaarheid tijdens de drukke decembermaand en de mogelijkheden om slim en goedkoop naar het centrum te reizen en de verkeersdrukte in en om de stad te mijden.

Kom je met het OV?

Woon je in de regio? Dan kun je weer gebruikmaken van een € 2,- dagretour, geldig voor de Arriva-trein vanuit Sittard of Heerlen/Parkstad en buslijn 350 vanuit Vaals. Let op: alleen online te koop zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer info en alle slimme reisacties op www.maastrichtbereikbaar.nl/magisch. Woon je verder weg? Je vindt hier ook aanbiedingen uit de NS spoordeelwinkel.

Kom je op de fiets?

Bewoners van Maastricht roepen we om zo veel mogelijk op de fiets naar de stad te komen. Maak gebruik van de fietsenstallingen in de stad. 

Kom je toch met de auto?

Plan je reis slim. Op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart vind je actuele informatie over wegwerkzaamheden, afsluitingen, omleidingen en de verkeersdrukte. Let op: het afgelopen jaar is er veel veranderd aan de wegen en bewegwijzering in Maastricht, dus kijk goed op de borden.

Parkeertips

  • Waar je ook parkeert in centrum Maastricht, je bent in deze compacte stad snel op je bestemming. Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar je vandaan komt. Dan heb je minder last van verkeersdrukte.
  • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Vanaf P+R Maastricht Noord of P+R Maastricht Zuid reis je snel en goedkoop naar hartje stad.
  • P+R Maastricht Noord (aan de noordkant van de stad): gratis parkeren en voor € 2,- p.p. (dagretour) naar hartje stad met buslijn 10 (4 x per uur). Er geldt een groepstarief van € 5,- voor 3-5 personen.
  • P+R Maastricht Zuid (aan de zuidkant van de stad, in P5 MECC): gratis parkeren op voorwaarde dat je op dezelfde dag heen en terug reist naar het centrum met buslijn 10 (uitstappen vanaf halte Prins Bisschopssingel) of heen en terug met buslijn 1 of 5 (Wyck, uitstappen vanaf halte Centre Céramique). Kijk voor meer uitleg en de voorwaarden op de pagina over P+R Maastricht Zuid.
  • Belgische gasten uit de richting van Lanaken kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Engelse Hof in Lanaken. Vanaf halte Lanaken Cultureel Centrum aan de Breulsstraat reis je verder met de bus. Reguliere kosten enkele rit: vanaf € 1,80 (via app of sms-ticket) of € 3,- (ticket via chauffeur) p.p.
  • Parkeren in het centrum kan natuurlijk ook. Bekijk alle parkeerlocaties en –tarieven op de Slimme kaart. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages
  • Informatie over parkeren touringcars en informatie over parkeren voor campers.
  • Volg ons op Facebook/Twitter voor actuele reisinformatie. 

Parkeerplaats reserveren

Wil je verzekerd zijn van een parkeerplaats? Reserveer dan vooraf je parkeerplaats in parkeergarage Q-Park De Colonel, Q-Park Cabergerweg of Q-Park Bassin. Reserveren kan via Q-Park.

Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

Profiteer van onze acties voor trein, bus en P+R tijdens de drukke decembermaand. Hoe ga jij slim op weg?

Voordelig naar hartje stad?

Parkeer gratis bij P+R Maastricht Noord of Zuid en reis voor € 2,- p.p. verder met buslijn 10.