Bereikbaarheid tijdens IRONMAN 2-4 augustus

In het weekend van 2-4 augustus 2019 vindt de triatlon IRONMAN Multisport Festival Maastricht - Limburgplaats in Maastricht. De start en finish zijn in het centrum van Maastricht. Tijdens het evenement gelden verkeers- en parkeermaatregelen om alles goed te laten verlopen.  

Programma

 • Nightrun op vrijdag 3 augustus
  Start: 21.00 uur bij de Kesselskade
  Verwachte eindtijd: 21.45 uur op de Kesselskade 
 • IRONKIDS-wedstrijd op zaterdag 3 augustus
  Start: vanaf 10.00 uur bij de Griend in verschillende leeftijdsgroepen en afstanden Eindtijd: 13.30 uur bij de Griend
 • IRONMAN 4:18:4 op zaterdag 3 augustus 
  Start: 14.00 uur bij de Griend
  Verwachte eindtijd: rond 16.00 uur op de Markt 
 • IRONMAN 5i50 op zondag 4 augustus
  Start:12.00 uur bij de Griend
  Verwachte eindtijd: 16.00 uur op de Markt

Wegafsluitingen vanwege parcours

 • Tijdens de triatlon is het parcours afgesloten voor alle verkeer. Bekijk het overzicht van de afgesloten straten tijdens IRONMAN en een indicatie van de afsluitingstijden:
 • Er zijn tijdelijke oversteekplekken voor autoverkeer en (brom)fietsers. Deze zijn via borden duidelijk aangegeven en er staan verkeersregelaars. Volg hun aanwijzingen op. Voetgangers kunnen ook oversteken op plekken waar geen dranghekken staan, als er geen deelnemers aan komen. 
 • Let op: deelnemers komen niet in een peloton langs. Ze fietsen en lopen allemaal afzonderlijk en redelijk uit elkaar door de zwemwedstrijd die aan het fietsonderdeel vooraf gaat. Daarom kan het zijn dat er minutenlang niemand komt, maar de straat toch afgesloten blijft. Pas als de laatste deelnemer voorbij is, gaat de straat weer open. Bekijk de routes van de verschillende wedstrijdonderdelen ook op de kaart via de website van IRONMAN. 

Hoe kom ik naar Maastricht?

Het sportiefst kom je met de fiets. Stallen kan in de fietsrekken of fietsenstallingen in de stad. Er zijn gratis overdekte fietsenstallingen met toezicht op de Markt, de Kesselskade en de ondergrondse stalling bij het Station. Op 2, 3 en 4 augustus vind je een extra evenementenstalling op de Markt, aan de achterzijde van het Stadhuis.  

Openbaar vervoer

Enkele buslijnen rijden een aangepaste route door het fietsparcours en maken gebruik van een doorsteek van het fietsparcours. Hierdoor worden lijnen ingekort of moet er rekening geworden met een langere reistijd.

Voor een aantal buslijnen geldt op zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op zondag  van 12.00 – 19.00 uur een andere route:

 • De lijnen 1, 2, 3, 5 en 6 stoppen niet bij de Boschstraat – Markt – Wilheminabrug.
 • De lijnen 4, 7, 10 en 48 maken gebruik van de tijdelijke halte Maagdendries. 
 • Lijn 9 rijdt een aangepaste route met als eindhalte Itteren en keert vanaf daar terug naar Maastricht. Let op: de bus rijdt dus niet tot Bunde. 
 • Lijn 10 rijdt een aangepaste route via de N2, Noorderbrug en Boschstraat naar het centrum en rijdt vervolgens verder volgens de reguliere route. Let op: de haltes Willem Alexanderweg, Fr. Romanusweg, Mosae Forum en Boschstraat/Markt vervallen. Je stapt op of uit bij de tijdelijke halte Maagdendries.
 • Lijn 30 rijdt een aangepaste route via de N2 en de Meerssenerweg naar Centraal Station Maastricht en andersom. Let op: de haltes op de Korvetweg en Franciscus Romanusweg vervallen. 

Kijk voor meer informatie over buslijnen op de website van Arriva: www.arriva.nl/limburg.htm 

Auto

Raadpleeg voor vertrek de Slimme Kaart zodat je op de hoogte bent van de actuele verkeerssituatie. 

Parkeer voordelig 

 • Bij P+R Maastricht Noord  parkeer je gratis. Buslijnen 10 en 30 brengen je vanaf P+R Noord voor € 2,- p.p. naar hartje stad en terug. Groepstarief 3-5 personen: € 5,-.  Lijn 10 stopt bij de tijdelijke halte Maagdendries. Lijn 30 bij Centraal station Maastricht. 
 • Dichterbij het centrum parkeren kan op de Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark en op zaterdag en zondag ook bij parkeergarage Bonnefanten. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 6,60 (Stadspark) of € 9,- (Frontenpark en Bonnefanten).  
 • In het centrum zijn parkeergarages dicht bij het parcours. Als je de stad binnenrijdt, zie je op borden waar nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. 

Houd er rekening mee dat de routes naar de parkeergarages mogelijk anders zijn. Volg de gele omleidingsborden. Parkeer je aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de bruggen.

Meer info

Op www.ironman.com/multisportmaastrichtvind je meer informatie over de IRONMAN triatlon. Kijk op www.gemeentemaastricht.nl/ironman als je langs het parcours woont en meer informatie wilt. Heb je een speciale vraag? Dan kun je bellen met het centrale nummer van IRONMAN: (043) 351 1806.

 

Reisadvies