Vastelaovend vieren in Mestreech?

Van 3 tot en met 5 maart 2019 kleurt Maastricht weer rood-geel-groen. We informeren je hoe jij voordelig en slim naar het centrum van de stad reist tijdens carnaval 2019. 

Reis voordelig met de borrelbus

Tijdens carnaval veilig thuis? Pak dan op zondag, maandag en/of dinsdag de nachtborrelbus vanaf de halte Boschstraat/Maagdendries! Koop nu al kaartjes in de voorverkoop via de website van Arriva. Een kaartje kopen kan ook bij de chauffeur in de Borrelbus met je pinpas en is dan alleen als enkele reis geldig. 

  • Streek borrelbussen (lijn 150, 153 of 154) naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg: € 7,50 per persoon per dag.
  • Stad borrelbussen (lijn 151, 152, 155, 156 of 157) naar Heer-De Heeg, Amby, Bunde-Meerssen, Malberg, Daalhof-Wolder: € 5,- per persoon per dag.

Je kunt in de voorverkoop ook een passe-partout voor drie dagen kopen, voor de stadsbus kost dit € 12,- per persoon en voor de streekbus € 20,-. Kijk voor meer informatie, kaartjes bestellen en de complete dienstregeling op de website van Arriva.

Tip: Het is voordeliger om je ticket online te kopen. Alleen dan is je heenreis naar Maastricht met de reguliere bus ook gratis.

OV

Tijdens de carnavalsvakantie (3 t/m 9 maart) rijden de bussen van Arriva volgens de vakantiedienstregeling. Op carnavalsmaandag (4 maart) rijden de Arriva-bussen volgens de zondagdienstregeling. Op Carnavalsdinsdag (5 maart) rijden de Arriva-bussen volgens de zaterdagdienstregeling. Meer informatie: www.arriva.nl/carnaval.

Fiets

Ook dit jaar zijn de overdekte fietsenstallingen Kesselskade, Markt en Vrijthof tijdens de carnavalsdagen (3 tot en met 5 maart) gesloten, omdat de toegangsroutes geblokkeerd of afgesloten zijn door de verschillende activiteiten in de stad. Je kunt je fiets wel stallen in een van de vele openluchtstallingen in Maastricht of in de, overdekte fietsenstalling met toezicht bij het station in Maastricht

Auto

Kom je met de auto? Ga voorbereid op weg en maak gebruik van onze parkeertips:

  • Vanaf P+R Maastricht Noord reis je slim en goedkoop naar hartje stad. Je parkeert gratis en reist verder naar het centrum met buslijn 10 (vier keer per uur, dagretour € 2,- p.p.).
  • Of maak gebruik van P+R Maastricht Zuid gratis parkeren als je verder reist met buslijn 1, 5 of 10 (dagretour vanaf € 2,- p.p.).
  • Waar je ook parkeert in het centrum van Maastricht, je bent in deze compacte stad snel op je bestemming. Het is slim om te parkeren aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug). Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages.

Meer informatie

Neem contact op met de Klantenservice van Maastricht Bereikbaar via +31 (0)43 799 94 09 of bel met telefoonnummer 14043 van de Gemeente Maastricht. Je kunt je vragen ook mailen aan klantenservice@maastrichtbereikbaar.nl.

Altijd actuele reisinformatie

Bekijk onze slimme kaart voor de drukte op de weg, wegwerkzaamheden en parkeerinformatie.

Combineer auto met OV

Parkeer goedkoop bij een P+R-terrein en reis verder met de trein.