Carnaval

Van 25 tot en met 28 februari 2017 is het weer carnaval. We informeren over slimme reisalternatieven naar het stadscentrum.

Borrelbus

Tijdens carnaval veilig thuis? Pak dan op zondag, maandag en/of dinsdag de nachtborrelbus vanaf de Boschstraat!

  • Regioborrelbussen naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg: € 7,50 per persoon per dag.
  • Stadsborrelbussen naar Heer-De Heeg, Amby, Bunde-Meerssen, Malberg, Daalhof-Wolder: € 5,- per persoon per dag.

In de bussen zijn speciale kaartjes geldig die u koopt bij de chauffeur van de bus. Stadsbuskaartjes zijn ook verkrijgbaar in de voorverkoop, voor de stadsbussen kunt u ook een passe-partout kopen van € 12,- per persoon voor 3 dagen. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl.

Fiets

De overdekte fietsenstallingen Kesselskade, Markt en Vrijthof zijn tijdens de carnavalsdagen gesloten omdat ze niet goed bereikbaar zijn door de verschillende activiteiten in de stad. U kunt uw fiets wel stallen in de vele openluchtstallingen in Maastricht

Auto

Komt u met de auto over de snelweg en wilt u naar het centrum van Maastricht?

  • Vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen): houd bij knooppunt Kruisdonk eerst rechts naar de N2 en volg ‘Maastricht’ op de borden. U blijft dan bovengronds rijden. Vervolgens kunt u bij kruispunt Geusselt: rechts afslaan naar Centrum-Noord via de Noorderbrug of rechtdoor rijden naar Centrum-Zuid via de John F. Kennedybrug. 
  • Vanuit het zuiden (Luik): let op: afrit 54 van de A2 is afgesloten. Voor verkeer naar Maastricht Centrum-Zuid geldt een omleiding via afrit 54 Gronsveld. Volg hiervoor de gele borden.
  • Vanuit het oosten (Cadier en Keer en Margraten): u rijdt via de N298 en de tijdelijke rotonde richting stadscentrum.

Let goed op de borden en zet uw navigatie uit! Op www.maastrichtbereikbaar.nl/a2-tunnel leest u uitgebreide informatie over de rijroutes sinds de ingebruikname van de tunnel.

  • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Vanaf P+R Maastricht Noord reist u slim en goedkoop naar hartje stad. U parkeert gratis en kunt 4 keer per uur verder reizen naar het centrum met buslijn 10 (dagretour € 2,- p.p.).
  • Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar u vandaan komt. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages.

Meer informatie

Neem contact op met de Klantenservice van Maastricht Bereikbaar via +31 (0)43 799 94 09 of bel met telefoonnummer 14043 van de Gemeente Maastricht. U kunt uw vragen ook mailen aan klantenservice@maastrichtbereikbaar.nl.

Altijd actuele reisinformatie

Bekijk onze slimme kaart voor de drukte op de weg, wegwerkzaamheden en parkeerinformatie.

Combineer auto met OV

Parkeer goedkoop bij een P+R-terrein en reis verder met de trein.