Carnaval

Van 11 tot en met 13 februari 2018 is het weer carnaval. We informeren je over slimme reisalternatieven naar het stadscentrum.

Borrelbus

Tijdens carnaval veilig thuis? Pak dan op zondag, maandag en/of dinsdag de nachtborrelbus vanaf de Boschstraat/Maagdendries! Koop nu al kaartjes in de voorverkoop, dan reis je extra voordelig. Vooraf gekochte kaartjes via de website van Arriva of bij het servicepunt van Arriva in Maastricht zijn ook geldig voor de heenrit naar de binnenstad van Maastricht (met de reguliere lijndienst). Een kaartje kopen kan ook bij de chauffeur in de Borrelbus, dit is dan alleen als enkele reis geldig.

  • Streek-borrelbussen (lijn 150, 153 of 154) naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg: € 7,50 per persoon per dag.
  • Stad-borrelbussen (lijn 151, 152, 155, 156 of 157) naar Heer-De Heeg, Amby, Bunde-Meerssen, Malberg, Daalhof-Wolder: € 5,- per persoon per dag.

Je kunt in de voorverkoop ook een passe-partout voor 3 dagen kopen, voor de stadsbus kost dit € 12,- per persoon en voor de streekbus € 20,-. Kijk voor meer informatie, kaartjes bestellen en de complete dienstregeling op de website van Arriva.

Fiets

Ook dit jaar zijn de overdekte fietsenstallingen Kesselskade, Markt en Vrijthof zijn tijdens de carnavalsdagen gesloten omdat de toegangsroutes geblokkeerd of afgesloten zijn door de verschillende activiteiten in de stad. Je kunt je fiets wel stallen in de vele openluchtstallingen in Maastricht of in de bewaakte, overdekte fietsenstalling bij Centraal station Maastricht

Let op: fietsenstalling Kesselskade blijft vanwege onderhoudswerkzaamheden wat langer gesloten (11-16 februari). Op 14, 15 en 16 februari staat er een extra fietsenstalling op het voorplein Mosae Forum.

Auto

  • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum.
  • Vanaf P+R Maastricht Noord reis je slim en goedkoop naar hartje stad. Je parkeert gratis en reist verder naar het centrum met buslijn 10 (4 keer per uur, dagretour € 2,- p.p.).
  • Of maak gebruik van P+R Maastricht Zuid gratis parkeren als je verder reist met buslijn 1, 5 of 10 (dagretour vanaf € 2,- p.p.).
  • Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar je vandaan komt. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages.

Meer informatie

Neem contact op met de Klantenservice van Maastricht Bereikbaar via +31 (0)43 799 94 09 of bel met telefoonnummer 14043 van de Gemeente Maastricht. Je kunt je vragen ook mailen aan klantenservice@maastrichtbereikbaar.nl.

Altijd actuele reisinformatie

Bekijk onze slimme kaart voor de drukte op de weg, wegwerkzaamheden en parkeerinformatie.

Combineer auto met OV

Parkeer goedkoop bij een P+R-terrein en reis verder met de trein.