Concerten André Rieu op het Vrijthof 2019

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli en van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli en van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli staat het Vrijthof weer in het teken van de zomerconcerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. Net als vorige jaren is het hele plein bestempeld tot evenemententerrein. We informeren je over de bereikbaarheid. 

Met de auto

Kom je met de auto? Vertrek dan op tijd en maak gebruik van onze parkeertips: 

 • Parkeer gratis aan de rand van de stad op P+R Maastricht Noord. Je reist vanaf hier voor € 2,- p.p. met een dagretour naar het centrum (uitstappen bij halte Mosae Forum en opstappen bij halte Boschstraat/Markt). Na afloop van de concerten worden er extra bussen tot 1.15 uur ingezet naar P+R Maastricht Noord. 
 • Vanaf de P+W-terreinen ben je in maximaal 10 minuten lopen in het centrum. Je parkeert er voor € 6,60 of € 9,- per dag. Wil je parkeren in het centrum? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages van Q-Park. Ga voor het overzicht van alle parkeergarages naar de pagina parkeergarages in Maastricht.
 • Reistip: parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).
 • De Vrijthofgarage is tot 16.30 uur bereikbaar. Daarna is de garage alleen bereikbaar via de Kommel, Oude Tweebergenpoort, het Sint Servaasklooster en Vagevuur. Wegrijden kan in de richting van het Henric van Veldekeplein en de Bouillonstraat.
 • Op sommige locaties kun je voorafgaand aan je bezoek een parkeerplaats reserveren. Je bent dan verzekerd van een parkeerplaats en ontkomt dan tegelijkertijd aan een wachtrij voor de betaalautomaat voordat je kunt uitrijden.
 • P+R Maastricht Noord ligt aan de randen van de stad. Hier kun je gratis parkeren. Speciale pendelbussen rijden ook na afloop van de concerten: elk kwartier vanaf 23.45 uur vanaf halte Boschstraat/Markt. De laatste bus rijdt om 01.15 uur richting het parkeerterrein. Deze tijdelijke regeling geldt voor alle dagen waarop André Rieu een concert geeft, maar staat niet weergegeven op 9292.nl of Arriva.nl.
 • Weet dat de parkeerinformatiesystemen kampen met storingen. De borden in de stad staan hierdoor uit en op de Slimme Kaart kun je niet zien in welke parkeergarage nog plek vrij is. 

Met de fiets

Kom je met de fiets? Dan kun je jouw fiets stallen in de fietsrekken of fietsenstallingen in onze stad.

 • Er zijn gratis overdekte fietsenstallingen met toezicht op de Markt, de Kesselskade en de ondergrondse stalling bij het Station.
  • De fietsenstalling Kesselskade is langer open tot uiterlijk 2.30 uur op de dagen van de concerten van André Rieu. 
  • De stalling Markt is op vrijdag en zaterdag geopend tot 21.30 uur en zondag tot 19.00 uur (reguliere openingstijden).
  • De ondergrondse stalling is geopend tot een kwartier na de laatste trein. 
 • Tijdens de concerten staat er een evenementenstalling op het Keizer Karelplein van vrijdagochtend tot maandagochtend. Fietsen moeten voor het verwijderen van de stalling worden opgehaald. 

Fietsen verwijderen

De gemeente verwijdert alle (brom)fietsen die tijdens de concertdagen na 16.00 uur op het Vrijthof staan. De gemeente slaat de verwijderde (brom)fietsen op bij het Fietsdepot, Gerardusweg 39. Hier kun je op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 15.30 tot 16.30 uur jouw fiets ophalen.

Openbaar vervoer

Met de trein is Maastricht goed bereikbaar vanuit Nederland, Duitsland en België. Ook binnen de Euregio reis je gemakkelijk met de bus van en naar Maastricht. 

Houd echter wel rekening met de volgende zaken:

 • Prorail werkt aan het spoor tussen Bunde en Maastricht van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juli, waardoor er geen treinen rijden tussen Sittard en Maastricht van zowel Arriva als NS. Er worden snel- en stopbussen ingezet. Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kun je wel gebruikmaken van de overige treinen (Arriva en NMBS). 
 • De concerten eindigen naar verwachting rond 00.00 / 00.30 uur ’s nachts. Houd er rekening mee dat er geen OV meer is na afloop van het concert. Wel rijden er na afloop speciale pendelbussen naar P+R Maastricht Noord waar je gratis kunt parkeren.  Vanaf 23.45 uur rijdt er vanaf halte Boschstraat/Markt elk kwartier een bus. De laatste bus rijdt om 01.15 uur richting P+R Maastricht Noord. Deze tijdelijke regeling geldt voor alle dagen waarop André Rieu een concert geeft, maar staat niet weergegeven op 9292.nl of Arriva.nl.
 • Kijk voor meer informatie over de dienstregeling van jouw trein of bus op de website van de vervoerder Arriva of NS of op www.9292ov.nl.

De stadsbus

De bushaltes Vrijthof, Tongersestraat, Markt, Bouillonstraat, St. Pieterstraat, Calvariestraat, Kommel en Helmstraat vervallen tijdens de concertdagen voor de lijnen 3, 4, 7, 9 en 48. De bus rijdt die dagen via de Maagdendries - Statensingel - Hertogsingel. Je kunt opstappen bij de Boschstraat Markt, Tongerseplein en het Koningin Emmaplein. 

Deze dienstregeling is ook al van toepassing op donderdag 27 en vrijdag 28 juni van het begin van de dienst tot 18.00 uur tijdens de opbouw van de concerten. 

Touringbussen

De Markt is ingericht als parkeerplaats voor de touringbussen. Chauffeurs kunnen hier hun passagiers laten uitstappen en na afloop weer laten opstappen. Bekijk de overige op- en uitstaplocaties en parkeerlocaties.

Taxi's

De Markt is ingericht voor taxi’s. Na afloop van het concert worden taxi's rond 2.00 uur alleen toegelaten tot de theaterzijde van het Vrijthof.

Verkeersmaatregelen rondom het Vrijthof

 • Tijdens de concerten is het Vrijthof vanaf 16.30 uur (behalve in- en uitgang Vrijthof garage via Vagevuur) afgesloten voor al het verkeer.
 • Ook de omliggende straten zijn vanaf 16.30 uur afgesloten voor al het verkeer (behalve voetgangers). Het Vrijthof is van 16.30 uur tot 2.00 uur volledig afgesloten.
 • Tussen 16.30 en 0.30 uur mogen alleen voetgangers met een plaatsbewijs, een toegangspasje of een bandje op het plein.

Waar staan de afzettingen?

 • Afzetting 1: Hoek Hondstraat - Witmakerstraat/Cortenstraat
 • Afzetting 2: Hoek St. Jacobsstraat – Papenstraat
 • Afzetting 3: Hoek Henric van Veldekeplein – St. Servaasklooster (gedeeltelijke afzetting met verkeersregelaar)
 • Afzetting 4: Hoek St. Servaasklooster - Keizerkarelplein
 • Afzetting 5: Hoek Statenstraat – Grote Gracht
 • Afzetting 6: Hoek Helmstraat – Grote Gracht

Bij de afzettingen staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. De route Witmakersstraat, Kapoenstraat, richting St. Jacobstraat, Papenstraat, Bouillonstraat of richting Lenculenstraat blijft open voor bestemmingsverkeer.

Overige wegafsluitingen in het centrum

Tijdens de concerten zijn de volgende straten vanaf 16.30 uur afgesloten voor verkeer:

 • Platielstraat - doorgang naar het Vrijthof
 • Hondstraat op de hoek Witmakersstraat/Cortenstraat
 • Bredestraat op de hoek Heggenstraat - Lantaarnstraat
 • Keizer Karelplein, op de hoek Oude Tweebergenpoort - Sint Servaasklooster (rijrichting Vrijthof)
 • Statenstraat, voorbij de achteringang theater (parkeergarage en achteringang post blijft bereikbaar via Grote Gracht)
 • Helmstraat, op de hoek Grote Gracht. Je kunt hier alléén uitrijden. 
 • De Calvariestraat, Kommel, Statenstraat, Helmstraat en Bredestraat moeten tussen 17.00 en 2.00 uur vrij blijven als noodroutes voor de hulpdiensten en politie. Geparkeerde auto’s worden dus verwijderd. 

Meer informatie 

Heb je vragen over de bereikbaarheid? Neem contact op met de klantenservice van Maastricht Bereikbaar via +31 (0)43 799 94 09 of mail  naar klantenservice@maastrichtbereikbaar.nl. Kijk voor meer informatie over de concerten op www.andrerieu.nl of de website van Maastricht Marketing. Maastricht Marketing heeft een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet. 

Altijd actuele reisinformatie

Bekijk onze slimme kaart voor de drukte op de weg, wegwerkzaamheden en parkeerinformatie.

Geen parkeerproblemen met de fiets

Bekijk hier alle fietsstallingen in één oogopslag.