Concerten André Rieu op het Vrijthof

Op woensdag 4 tot en met zondag 8 juli en op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 staat het Vrijthof weer in het teken van de zomerconcerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. Net zoals vorige jaren is het hele plein bestempeld tot evenemententerrein en er zijn enkele speciale regelingen getroffen om de overlast tot een minimum te beperken. Raadpleeg voorafgaand aan uw komst deze website voor details. 

Hoe kom ik naar centrum Maastricht?

De routeplanner adviseert u hoe snel en comfortabel naar Maastricht reist. Raadpleeg voor uw vertrek de slimme kaart zodat u op de hoogte bent van de actuele verkeerssituatie, trajecttijden, drukte op de weg en de vrije parkeerplaatsen in de parkeergarage die u wilt gebruiken.

Fietsen

Komt u met de fiets? Dan kunt u uw fiets stallen in de fietsrekken of fietsenstallingen in onze stad.

 • Er zijn gratis bewaakte/overdekte fietsenstallingen op de Markt en de Kesselskade en is er een gratis maar onbewaakte overdekte fietsenstalling op het Vrijthof.
 • Fietsenstalling Kesselskade is tot 2.30 uur geopend op de dagen van de concerten van André Rieu.

Fietsen verwijderen

De gemeente verwijdert alle (brom)fietsen die tijdens de concertdagen na 16.00 uur op het Vrijthof staan. De gemeente slaat de verwijderde (brom)fietsen op bij het Fietsdepot, Gerardusweg 39. Hier kunt u op maandag van 12.00 tot 17.00 uur uw fiets ophalen.

Parkeren 

Maastricht heeft ruim 7.000 parkeerplaatsen. Als u de stad binnenrijdt, ziet u op borden waar nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Parkeer slim en houd rekening met:

 1. Parkeren aan de randen van het centrum is goedkoper (Park+Walk). Vanaf de P+W-terreinen bent u in maximaal 10 minuten lopen in het centrum. U parkeert er voor € 6 of € 9 per dag.
 2. Parkeren in Centrum West (Vrijthof, Markt, O.L. Vrouweplein) is duurder dan in Centrum Oost (Wyck-Ceramique).
 3. De Vrijthofgarage is tot 16.30 uur gewoon bereikbaar. Daarna is de garage alleen bereikbaar via Kommel, Oude Tweebergenpoort, Sint Servaasklooster en Vagevuur. Wegrijden kan in de richting van Henric van Veldekeplein - Bouillonstraat.
 4. Parkeren op P+R Maastricht Noord is gratis. Vanaf daar reist u elk kwartier voor € 2 p.p. (dagretour) met buslijn 10 naar de Markt. Bij P+R Maastricht Noord stopt ook de Arriva-trein. 

Meer weten over parkeerplaatsen? Bekijk de uitgebreide informatie over parkeren Maastricht.  

Parkeerplaats reserveren

Op sommige locaties kunt u voorafgaand aan uw bezoek een parkeerplaats reserveren. U bent dan verzekerd van een parkeerplaats en ontkomt dan tegelijkertijd aan een wachtrij voor de betaalautomaat voordat u kunt uitrijden.

Bijzondere omstandigheden tijdens het concert

Tijdens de concerten zijn de volgende straten vanaf 16.30 uur afgesloten voor verkeer:

 • Platielstraat - doorgang naar het Vrijthof
 • Hondstraat op de hoek Witmakersstraat/Cortenstraat
 • Bredestraat op de hoek Sint Jacobstraat
 • Keizer Karelplein, op de hoek Oude Tweebergenpoort - Sint Servaasklooster (rijrichting Vrijthof)
 • Statenstraat, voorbij de achteringang theater (parkeergarage en achteringang post blijft bereikbaar)
 • Helmstraat, op de hoek Grote Gracht
 • De Calvariestraat, Kommel, Statenstraat, Helmstraat en Bredestraat moeten tussen 17.00 en 2.00 uur vrij blijven als noodroutes voor de hulpdiensten en politie. Geparkeerde auto’s worden dus verwijderd.

Verkeersafzettingen

 • Tijdens de concerten is vanaf 16.30 de Noord/Zuid-as van het Vrijthof tot de Bredestraat afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers).
 • Ook de omliggende straten zijn vanaf 16.30 uur afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers). Het Vrijthof is van 16.30 uur tot 2.00 uur volledig afgesloten.
 • Tussen 16.30 en 0.30 uur mogen alleen voetgangers met een plaatsbewijs, een toegangspasje of een bandje op het plein.

Waar staan de afzettingen?

 • Post 1: Hoek Hondstraat - Witmakerstraat/Cortenstraat
 • Post 2: Hoek St. Jacobsstraat – Papenstraat
 • Post 3: Hoek Henric van Veldekeplein – St. Servaasklooster (alleen verkeersregelaar)
 • Post 4: Hoek St. Servaasklooster - Keizerkarelplein
 • Post 5: Hoek Statenstraat – Grote Gracht
 • Post 6: Hoek Helmstraat – Grote Gracht

Bij de afzettingen staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. De route Witmakersstraat, Kapoenstraat, richting St. Jacobstraat, Papenstraat, Bouillonstraat of richting Lenculenstraat blijft open voor bestemmingsverkeer.

Taxi's

De Markt is ingericht voor taxi’s. Na afloop van het concert worden taxi's rond 2.00 uur alleen toegelaten tot de theaterzijde van het Vrijthof.

De stadsbus

De bushaltes Vrijthof en Tongersestraat vervallen tijdens de concertdagen vanaf 16.30 uur. De bus rijdt vanaf dat tijdstip via de Markt over de singels. Tot 16.30 uur is sprake van regulier busverkeer over het Vrijthof.

OV-aanbiedingen

Er zijn geen speciale OV-aanbiedingen tijdens de Rieuconcerten.

Meer informatie 

Neem contact op met de Klantenservice van Maastricht Bereikbaar via +31 (0)43 799 94 09 of bel met telefoonnummer 14043 van de Gemeente Maastricht. U kunt uw vragen ook mailen aan klantenservice@maastrichtbereikbaar.nl of kijk op www.andrerieu.nl.

Gratis parkeren P+R Maastricht Noord en Zuid

Gratis parkeren en verder met de bus naar hartje centrum

Altijd actuele reisinformatie

Bekijk onze slimme kaart voor de drukte op de weg, wegwerkzaamheden en parkeerinformatie.