Slimme bandenpomp voor bewuster autorijden

Het oppompen van banden bij de bandenpomp op tankstations vraagt nogal wat van een automobilist. De slimme bandenpomp is simpel in het gebruik. Iedereen kan met de slimme bandenpomp uitstekend uit de voeten ook al weet je je bandenspanning niet. Je geeft je kenteken in of voert direct de bandenspanning in op het scherm. Vervolgens zie je meteen je besparing op brandstof en CO2-uitstoot. 

De slimme bandenpomp heeft een gebruiksvriendelijk touchscreen en werkt met slimme software. Je wordt stap voor stap meegenomen bij het goed oppompen van je banden. De icoontjes, knoppen en instructies spreken voor zich. Toch hulp nodig? Vraag dan om toelichting via de informatieknop. 

Vaste slimme bandenpomp op P+R Maastricht Noord

Op P+R Maastricht Noord staat een vaste slimme bandenpomp waarmee je je banden 24/24 gratis op de juiste spanning kunt brengen. Naast het op spanning brengen van je banden zie je ook meteen wat je besparing op brandstof, bandenslijtage en CO2-uitstoot is. Zo wordt het nog makkelijker om elke twee maanden je banden op spanning te brengen.

Waar houdt de slimme bandenpomp rekening mee?

 • Koude of warme banden. 
  Heeft de auto langer dan 15 minuten of meer dan 5 km gereden dan corrigeert de slimme bandenpomp de meting met 0,3 bar.
 • Winterbanden, bandenmaat en belasting
  Winterbanden, bandenmaat en de mate van belasting van de auto vragen om een correctie op de aanbevolen bandenspanning van jouw auto. De slimme bandenpomp corrigeert ook op deze factoren de meting. Kortom, de garantie voor goed opgepompte banden.
 • Waarschuwing lekke band
  Mocht je een lek in de band hebben, dan geeft de slimme bandenpomp dit aan. Ongeveer 7% van de auto’s rijdt met een band die een veel te lage spanning heeft of zelfs lek is.

Voordelen slimme bandenpomp

 • Duidelijk: de juiste bandenspanning volgt uit het kenteken
 • Makkelijk: stap voor stap de juiste actie in beeld
 • Inzichtelijk: toont aantal gebruikers en hun gecorrigeerde bandenspanning
 • Duurzaam: meer CO2 besparing met een pomp op zonne-energie

Help jij je medewerkers slim op weg met een slimme bandenpomp? 

Wil je werknemers een handje helpen bij het op juiste spanning houden van hun banden? Als je als werkgever bent aangesloten bij Maastricht Bereikbaar kun je een vergoeding krijgen voor het afsluiten van een huur of een leasecontract van een vaste slimme bandenpomp op jouw locatie. Lees in de bijdrageregeling hoe het werkt, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en hoe je je als werkgever hiervoor kan aanmelden.

Als je kiest voor een slimme bandenpomp op locatie, kunnen medewerkers elke twee maanden zelf hun banden controleren. Een eenvoudig systeem kiest op basis van kenteken de juiste spanning. Het touch screen helpt de medewerker in eenvoudige stappen aan de juiste spanning. De slimme bandenpomp houdt bij hoeveel uw medewerkers besparen. Zo heb je inzicht in de CO2-besparing die de slimme bandenpomp genereert.  

Bewuster autorijden

Deze pilot past in het nieuwe programma van Maastricht Bereikbaar. Hierin is aandacht voor toekomstgericht autorijden voor een beter klimaat. We helpen werkgevers graag slim op weg met de juiste bandenspanning voor hun voertuigen of die van medewerkers. Hiervoor is een bijdrageregeling ontwikkeld. Het aanbod is beperkt, dus bekijk snel de mogelijkheden van deze regeling!

Ben je nog geen aangesloten werkgever? Neem dan vrijblijvend contact op met onze mobiliteitsmakelaars voor meer informatie. 

Bijdrageregeling Pilot Slimme Bandenpomp

Kijk voor meer info op de landelijke pagina van de slimme bandenpomp.

Publicatiedatum 19.9.2019