Met de touringcar

Maastricht is goed bereikbaar voor touringcars. In het centrum aan de Maasboulevard (dichtbij het Onze Lieve Vrouweplein) is een speciale op- en uitstaplocatie. Een touringcar mag daar 30 minuten stilstaan om passagiers af te zetten en op te halen.

Parkeerplaatsen

Op 2 plekken in de stad zijn parkeerplaatsen voor touringcars. 1 parkeerplaats is aan de rand van het centrum. Vanuit deze parkeerplaats zijn bezoekers binnen 10 minuten te voet in het midden van het centrum van de stad. De 2e parkeerplaats is bij stadion De Geusselt. Deze parkeerlocatie heeft als enige ook horecafaciliteiten.

Download de flyer voor touringcars: flyer parkeren touringcars.

Internationale bushalte 

Sinds 1 mei 2019 is de bushalte voor (internationale) bussen aan de Meerssenerweg op het Kiss+Ride parkeerterrein vervallen. 
In de periode van 1 mei  tot december 2019 heeft de gemeente tijdelijke locaties aangewezen voor de internationale bussen:

  • IC-, Eurolines- en KLM-bussen halteren tijdelijk op de President Rooseveltlaan - Groene Loper ter hoogte van het Green043 Bikepark (GPS locatie: 50°85’07.15”N 5°710’7.21”E).
    Download de flyer voor lange afstandbussen: flyer lange afstandsbussen Groene Loper.
  • Flixbussen halteren aan de oostzijde van de Maasboulevard, bij de kruising met de Graanmarkt. Meer informatie: www.flixbus.nl/bus/maastricht

Naar verwachting is in december de nieuwe bushalte voor internationale bussen klaar, dit is bij de Meerssenerweg op het voormalige ProRail (spoor)rangeerterrein.

Meer informatie over de internationale bushalte: www.gemeentemaastricht.nl/bus.

Reisadvies