P+R-locaties in Maastricht

Reis je naar het centrum van Maastricht, dan is het als bezoeker of forens slim en voordelig om via een van de P+R-locaties aan de rand van Maastricht te reizen. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Verschillen

 P+R Maastricht Noord  P+R Maastricht Zuid

Bij treinstation Maastricht Noord, Hoekerweg/Limmelderweg
Geen maximale doorrijdhoogte

In parkeergarage P5 van MECC Maastricht,
Paul Henri Spaaklaan 7
Max. doorrijdhoogte 2,05 m

Voor verkeer vanuit noord en oost (A2 vanaf Eindhoven en A79 vanaf Heerlen) Voor verkeer vanuit zuid (A2 vanaf Luik) of het oosten van Maastricht (Cadier en Keer/Margraten)
Met buslijn 10 naar het centrum en Randwyck. Raadpleeg de website van Arriva voor de actuele vertrek- en aankomsttijden. 

Met buslijn 10 naar Vrijthof/Markt (Centrum-West). en met buslijnen 1 en 5 naar Wyck/Centraal Station. Raadpleeg de website van Arriva voor de actuele vertrek- en aankomsttijden. 

Bekijk de flyer met uitleg

365 dagen per jaar geopend 300 dagen per jaar geopend
Gratis parkeren, ook 's nachts/meerdere dagen.

Gratis parkeren (1 dag) in combinatie met een dagretour voor de buslijnen 1,5 of 10  

 

Voorwaarden:

- Heen- en terugreis met bus op dezelfde dag 

- In- en uitchecken in de bus (bij heen- en terugreis)

- Uitstappen in het stadscentrum. Met lijn 10: vanaf Prins Bisschopssingel of verder. Met lijn 1 of 5: vanaf halte Centre Céramique of verder. Let op: je moet terugreizen met de bus vanuit het stadscentrum.

Instructies:

-Koop je ticket voor buslijn 10 bij de automaat op het parkeerterrein.

- Check met dit ticket op de heen- en terugweg in en uit in de bus (net als met een OV-chipkaart).

Instructies:

- Bij het binnenrijden van parkeergarage P5 krijg je een parkeerticket, bewaar dit goed.

- Met buslijn 10 reis je naar Vrijthof/Markt. Koop je ticket voor lijn 10 bij de uitgang van P5. Je kunt uitsluitend met pin/creditcard betalen. Bewaar je ticket voor de terugweg.

- Met buslijn 1 en 5 reis je naar Wyck/Centraal Station. Je betaalt met je persoonlijke OV-chipkaart. Je hoeft dus niet langs de Arriva-betaalautomaat bij de uitgang van P5.

- Volg de bewegwijzering naar de bushalte (Randwyksingel)

- Let erop dat je in de bus in- en uitcheckt, zowel bij de heen- als terugreis: In buslijn 10 met je busticket, in buslijn 1 of 5 met je persoonlijke OV-chipkaart.

- Bied bij terugkomst bij de rode MECC-betaalautomaat eerst je gebruikte vervoersbewijs (busticket of OV-chipkaart) aan en daarna het parkeerticket. Dan ontvang je een gratis uitrijkaart. Is je vervoersbewijs die dag niet gebruikt of heb je niet voldaan aan de voorwaarden, dan betaal je € 12,- (regulier dagtarief).

- De slagboom opent na afgifte van je uitrijkaart.

https://www.maastrichtbereikbaar.nl/nl/auto/p-r/p-r-item/t/p-r-maastricht-noord  https://www.maastrichtbereikbaar.nl/nl/auto/p-r/p-r-item/t/p-r-maastricht-zuid 

Overeenkomsten P+R-locaties

  • 4 x per uur met buslijn 10 snel naar hartje centrum (in 15 minuten). Een dagretour kost € 2,-. Raadpleeg de website van Arriva voor de actuele vertrek- en aankomsttijden. 
  • Voor buslijn 10 geldt een groepstarief van € 5,- voor groepen van 3-5 personen.
  • Je kunt voor € 25,- een abonnement voor buslijn 10 bestellen voor 1 maand onbeperkt reizen.

Kalender P+R Maastricht Zuid

P5-MECC is bijna het gehele jaar beschikbaar als locatie voor P+R Maastricht Zuid. Tijdens (de op- en afbouw van) onderstaande evenementen in MECC Maastricht is het goedkope Park+Ride-arrangement niet van toepassing:  

  • InterClassics oldtimer beurs (10-14 januari 2018)
  • TEFAF (7 - 18 maart 2018)

Reisadvies