Mobiel belparkeren

In Maastricht kunt u mobiel belparkeren op parkeerplaatsen en -terreinen langs de straat. Dit is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om parkeergeld te betalen met een mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

  1. U meldt zich eenmalig aan bij 1 van de dienstverleners (bij voorkeur via internet), doe dit thuis aangezien u vragen krijgt over hoe u wilt betalen.
  2. Parkeer uw auto.
  3. Start de parkeeractie door te bellen, sms'en, mobiel internet of de smartphone-app.
  4. Geef het zonenummer door dat op de parkeerautomaten staat. Overigens geeft de smartphone-app meestal automatisch het zonenummer aan waar u op dat moment parkeert. Dat is afhankelijk van de provider.
  5. Als u weer vertrekt, stopt u de parkeertijd door u af te melden bij uw dienstverlener (bellen, sms'en, mobiel internet of smartphone-app). U betaalt dus alleen de werkelijke parkeertijd. De dienstverlener rekent op het afgesproken moment en op de afgesproken wijze met u af. Dit kan bijvoorbeeld aan het eind van de maand via automatische incasso.

Aanmelden

U meldt zich eenmalig aan bij een van de dienstverleners van mobiel belparkeren. U kiest degene die het beste bij u past. Bekijk de voorwaarden en service op de websites van de dienstverleners:

Een actueel overzicht vindt u op de website van SHPV.

Voordelen

  • U koopt geen parkeerkaartje meer aan de parkeerautomaat, en een parkeerkaartje achter uw voorruit is niet meer nodig. De parkeercontroleurs controleren via uw kenteken of u bent aangemeld.
  • Geld en een pinpas zijn niet meer nodig om te kunnen parkeren.
  • U hoeft niet bang te zijn dat uw parkeertijd verloopt, waardoor u zich terug moet haasten naar uw auto.
  • U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd, gebaseerd op het vastgestelde parkeertarief. In veel gevallen bent u goedkoper uit. Vaak gooit u immers voor de zekerheid iets extra's in de parkeermeter.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Maastricht: www.gemeentemaastricht.nl/mobielbelparkeren.

Reisadvies

Is er nog plek?

Bekijk hier of er ruimte is in uw favoriete parkeergarage.