Parkeren Maastricht

Maastricht heeft ruim 7.000 parkeerplaatsen. Je kiest zelf de parkeerplaats die past bij je bezoek. Hoe dichter bij het centrum, hoe hoger het tarief. Ook kun je de auto combineren met trein, bus of fiets. 

Informatie parkeren

Bekijk het overzicht met parkeergarages, of de informatie over P+R- of P+W-terreinen. Verder kun je een parkeerplaats reserveren en we verstrekken informatie over parkeren met de camper of touringcar.

Betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders

In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A-zone (centrum A1 en A2) en de B-zone (gebieden buiten de singels). Woon je in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? Dan kun je in aanmerking komen voor een parkeervergunning. In de gebieden waar betaald parkeren geldt, is het mogelijk om te betalen via je mobiele telefoon of smartphone.

Parkeren koopzondag

Tijdens koopavonden tot 21.00 uur en koopzondagen tussen 12.00 en 18.00 uur geldt betaald parkeren in de gebieden waar je doordeweeks ook moet betalen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

In de verschillende parkeergarages en bij betaalde parkeerplaatsen zijn plekken voorzien voor gehandicapten. 

Gebruikers van een gehandicaptenkaart hoeven niet te betalen om te parkeren in Maastricht. Dit geldt voor de algemene invalidenparkeerplaatsen en betaalde parkeerplaatsen op straat. Met de gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis 3 uren parkeren met de blauwe parkeerschijf.
Let op: deze vrijstelling geldt niet voor vergunninghoudersplaatsen en in de parkeergarages. In de parkeergarages betaal je wel het reguliere uur- of dagtarief.

Reisadvies

Overzicht parkeertarieven

Weten hoeveel je betaalt om te parkeren?