Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is een nieuwe, verbeterde stijl van autorijden. Het betekent dat je zuiniger, veiliger en meer ontspannen rijdt. Door bewuster te worden je eigen rijgedrag en beter te anticiperen bespaar je niet alleen brandstof (tot 10%), maar is er ook minder banden- en autoslijtage. Met het nieuwe rijden zorg je ook nog eens voor minder CO2-uitstoot en draag je hierdoor bij aan het milieu. Bij het nieuwe rijden hoort ook de juiste bandenkeuze en zorgen dat je banden altijd de juiste bandenspanning hebben. Maak ook gebruik van de tips voor het nieuwe rijden zoals:

  • Wees bewust van het feit dat een koude motor tweemaal zoveel brandstof verbruikt dan een motor die goed is opgewarmd. Daarnaast is hoge toeren maken met een koude motor slecht voor je voertuig. Om zuinig te rijden dien je dus laag in de toeren te rijden tot de motor voldoende is opgewarmd.
  • Kies voor Cruise control om gelijkmatig gas te geven en een vaste snelheid aan te houden. 
  • Maak gebruik van een navigatiesysteem om zo recht mogelijk op je bestemming af te gaan en dus geen onnodige kilometers te maken.
  • Kijk voor een overzicht met alle 15 tips voor het nieuwe rijden op hetnieuwerijden.nl en test al eens hoe zuinig jij rijdt via de vragenlijst op de website van milieu centraal.