Nieuwe verkeerssituatie A2 Maastricht

Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. In alle situaties geldt: let goed op de borden naar uw bestemming en zet uw navigatie uit. Naar verwachting is midden 2017 het totale verkeerssysteem gereed.

Vroegtijdig splitsen van verkeer

Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer (N2), splitst al vroegtijdig van elkaar. Vanuit Eindhoven of Heerlen/Aken is dit vlak vóór knooppunt Kruisdonk en vanuit Luik bij aansluiting 55 op de A2 (Randwyck). Bekijk de factsheet met keuzelocaties

a2_anwb_borden_facebook_richting_zuiden.jpg a2_anwb_borden_facebook_richting_noorden.jpg

Richting zuiden                                                             Richting noorden

Nieuwe benamingen op de borden

 • Maastricht Centrum-Noord: naar het stadscentrum via de Noorderbrug (noordkant van de stad)
 • Maastricht Centrum-Zuid: naar het stadscentrum en Avenue Céramique/Limburglaan via de John F. Kennedybrug (zuidkant van de stad)
 • Maastricht Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad (afrit 52 A2 en de Nieuwe Limmelderweg zijn sinds de zomer 2014 in gebruik door verkeer)
 • Maastricht Zuid: voor azM/MUMC+, MECC en de zuidkant van de stad

vlekkenkaart_maastricht.jpg

Bekijk het kaartje met de gebieden

Opgelet: komt u vanuit Eindhoven of Heerlen en wilt u naar het stadscentrum? Volg dan eerst Maastricht (N2) en kies daarna tussen (Maastricht) Centrum-Noord of (Maastricht) Centrum-Zuid.

Tijdelijke routes

Nog niet alle routes zijn in gebruik, omdat de infrastructuur nog niet klaar is. Sommige lokale verkeersstromen blijven daarom voorlopig bovengronds rijden.

 • Verkeer vanuit Eindhoven richting Cadier en Keer en Maastricht Centrum-Zuid (John F. Kennedybrug) en vanaf de Terblijterweg en Viaductweg richting zuiden rijdt over de President Rooseveltlaan (voorheen: tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein) en maakt nog géén gebruik van de tunnel.
 • Aan de zuidkant is er voor verkeer vanaf de John F. Kennedysingel en Akersteenweg richting Maastricht Centrum-Noord (Noorderbrug) en Berg en Terblijt een omleiding via de Vijverdalseweg en Terblijterweg. Dat is nodig, omdat dit verkeer vanaf de President Rooseveltlaan niet meer kan afslaan bij kruispunt Geusselt. Bekijk het kaartje met de omleidingsroute.
 • Ook de ombouw van knooppunt Europlaplein brengt opnieuw wijzigingen in rijroutes voor lokaal verkeer met zich mee.

De omleidingen zijn aangegeven met tijdelijke (gele) borden. Let goed op deze borden.

Wees alert, kies tijdig de juiste richting

 • Let goed op de borden, en rijd niet op de automatische piloot
 • Negeer afgeplakte richtingen op de borden
 • Zet uw navigatiesysteem uit
 • Let ook extra op het (onverwachte) rijgedrag van anderen

Toch verkeerd gereden?

Geen nood. Tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.

Meer informatie

Op www.a2maastricht.nl/rijroutes vindt u meer informatie over de nieuwe rijroutes. Rijkswaterstaat is de beheerder van de tunnel. Op de website van A2 Maastricht leest u waar u terecht kunt met vragen.

Opgelet: de komende tijd gaat het werk voor de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht door. Dat brengt opnieuw verkeershinder en wijzigingen in rijroutes voor lokaal verkeer met zich mee. Via onze nieuwsbrief informeren we u over de bereikbaarheid. 

Altijd actuele reisinformatie

Bekijk onze slimme kaart voor de drukte op de weg, wegwerkzaamheden en parkeerinformatie.