Ga direct naar het artikel
4 oktober 2020 Zet in mijn agenda

Tour de Dumoulin

Naar Tour de Dumoulin

De toertocht van Tour de Dumoulin bestaat uit 3 verschillende afstanden door onder andere Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. De locatie van de start en finish is de Markt van Maastricht. 

Tijdens evenementen en op topdagen komen er bezoekers vanuit alle windrichtingen naar Maastricht. We geven je reistips hoe je snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reist en eventuele drukte kunt vermijden.

Met de fiets

Stal je fiets overdekt in de fietsenstallingen op de Markt, Kesselskade of in de ondergrondse stalling bij het centraal station. Tijdens evenementen kun je met je fiets vaak terecht bij een evenementenfietsenstalling. We zoeken per evenement naar een geschikte locatie die we aangeven op onze website. 

Met de bus

De bus brengt je snel en gemakkelijk naar het centrum van Maastricht vanuit verschillende wijken binnen de stad,  het Heuvelland, omringende Belgische steden en dorpen en vanuit Aken. Plan je reis via de website van Arriva of op www.9292ov.nl. Betaal met je OV-chipkaart, koop vooraf online een ticket of betaal in de bus. 

Met de trein

Het centrum van Maastricht is goed bereikbaar met de treinen van Arriva en NS, de Arriva-trein vanuit Aken en de internationale lijnen vanuit België. Zo reis je comfortabel naar Maastricht, stap je uit in hartje centrum en heb je geen parkeerproblemen.

Met de auto

Bezoek je het centrum van Maastricht met de auto? Kijk voor vertrek op onze slimme kaart. Zo zie je waar het druk is op de weg en vind je parkeerplekken. We hebben de volgende parkeertips voor je:

  • Parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je geen last van eventuele verkeersdrukte op de beide bruggen.
  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je met buslijnen 10 en 30 snel en goedkoop naar hartje stad (dagretour € 2,15 per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,40).
  • Parkeer op Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark. Op zaterdag en zondag is ook parkeergarage Bonnefanten een P+W-locatie. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 9 (Stadspark) of € 10 (Frontenpark en Bonnefanten). 
  • Kijk op onze website voor het hele overzicht van alle parkeergarages.

Tour de Dumoulin wordt verplaatst naar 3 oktober 2021 vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief