Ga direct naar het artikel
Let op
30 nov - 30 dec: reis slim en veilig naar Maastricht in december
22 - 25 september 2020 Zet in mijn agenda

Nachtafsluitingen Noorderbrug en Viaductweg

Voor het plaatsen van nieuwe bewegwijzeringsborden is in de avond en nacht de Noorderbrug volledig in beide rijrichtingen afgesloten, de Viaductweg is afgesloten tussen de Noorderbrug en kruising Meerssenerweg in beide rijrichtingen. Verkeer kan geen gebruik maken van de fly-over over de Meerssenerweg. Het weggedeelte van de Viaductweg tussen Geusselt en Meerssenerweg blijft beschikbaar. 

Nachtafsluitingen

De nachtafsluitingen voor gemotoriseerd verkeer duren van 21.00 uur tot en met 6.00 uur op de volgende data:

  • dinsdag 22 op woensdag 23 september
  • woensdag 23 september op donderdag 24 september
  • Reservedatum indien nodig donderdag 24 september op vrijdag 25 september

Omleidingen

  • Verkeer komende vanuit het noorden over de N2 of Meerssenerweg, en vanuit het oosten over de Terblijterweg, zal via de N2 tunnelbuis van de Koning Willem Alexandertunnel en Kennedybrug worden omgeleid naar de westzijde van Maastricht.
  • Verkeer komende vanaf de Noorderbrug en Bosscherweg zal worden omgeleid via de Maasboulevard tunnel en de Kennedybrug naar de oostzijde van Maastricht. 

Fietsers en voetgangers kunnen, mogelijk met een kleine vertraging, tijdens de nachtwerkzaamheden wel gebruik blijven maken van de Noorderbrug. 

Zoekverkeer

Sinds de ingebruikname van de vernieuwde Noorderbrug ongeveer 2 jaar geleden is de nieuwe verkeerssituatie gemonitord. Ook na een gewenningsperiode is er nog steeds veel zoekverkeer en de daarmee samenhangende gevaarlijke verkeerssituaties te zien op en rond de Noorderbrug en de Viaductweg. De nieuwe bewegwijzering helpt het verkeer bij het tijdig voorsorteren en het vinden van de juiste weg.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief