Ga direct naar het artikel
6 - 8 november 2020

Jumping Indoor Maastricht

Reistips voor topdagen

Tijdens evenementen en op topdagen komen er bezoekers vanuit alle windrichtingen naar Maastricht. We geven je reistips hoe je snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reist en eventuele drukte kunt vermijden.

Met de fiets

Bezoek je het MECC met de fiets? Stal je fiets dan in de gratis fietsenstalling Maastricht Passage (voor de hoofdingang van het MECC Maastricht) of in in een van de fietsrekken rondom het MECC. 

Met de bus

De bus brengt je snel en gemakkelijk naar het MECC vanuit verschillende wijken binnen de stad,  het Heuvelland, omringende Belgische steden en dorpen en vanuit Aken. Plan je reis via de website van Arriva of op www.9292ov.nl. Betaal met je OV-chipkaart, koop vooraf online een ticket of betaal in de bus. 

Met de trein 

Maastricht Randwyck is goed bereikbaar met de treinen van Arriva of via NMBS. Zo reis je comfortabel naar Maastricht, stap je uit bij het MECC en heb je geen parkeerproblemen.

Met de auto

Bezoek je het MECC met de auto? 

  • Het MECC Maastricht beschikt over verschillende parkeerlocaties. Je parkeert je auto hier voor € 3 per uur of een deel daarvan, met een maximumtarief van € 15 per dag.

Maak ook gebruik van onze andere parkeertips als je met de auto naar (het centrum van) Maastricht reist:

  • Kijk voor vertrek op onze slimme kaart. Zo zie je waar het druk is op de weg en vind je parkeerplekken.
  • Parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je geen last van eventuele verkeersdrukte op de beide bruggen.
  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je met buslijnen 10 en 30 snel en goedkoop naar hartje stad (dagretour € 2,15 per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,40).
  • Parkeer op Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark. Op zaterdag en zondag is ook parkeergarage Bonnefanten een P+W-locatie. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 9 (Stadspark) of € 10 (Frontenpark en Bonnefanten). 
  • Kijk op onze website voor het hele overzicht van alle parkeergarages.
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief