Ga direct naar het artikel
26 februari - 8 augustus 2021 Zet in mijn agenda

Groot onderhoud A79

De A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt dit jaar een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Het groot onderhoud aan de A79 wordt uitgevoerd in 4 fases. Tijdens elke fase is dan een deel van het traject zo’n 4 weken afgesloten.

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Er worden uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Er komt over het hele traject stiller asfalt en de op- en afritten bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg worden verlengd. Geleiderails die toe zijn aan vervanging worden vernieuwd en op een aantal locaties langs het traject waar er nu geen staan, worden geleiderails geplaatst. Ook de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen en de problemen met de afwatering worden aangepakt.

Nog 3 x 4 weken afsluitingen

In overleg met betrokken gemeenten en de andere wegbeheerders is gekozen voor een aanpak in fases: 4 periodes van 4 weken. Dat betekent 4 x 4 weken verkeershinder. Afgelopen maand (vanaf 26 februari) zijn de werkzaamheden tussen Maastricht en Hulsberg volgens planning verlopen, waardoor de weg vrijdagavond 26 maart weer open kan.

De verdere planning is als volgt:

  • 16 apr - 16 mei: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen
  • 28 mei - 27 jun: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht
  • 9 jul - 8 aug: A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht

16 april - 16 mei: A79 afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen)

De snelweg A79 is afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) van vrijdag 16 april 21.00 uur tot zondag 16 mei 21.00 uur 2021. Ook tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten:

  • Oprit A79 Hulsberg (4);
  • Af- en oprit A79 Klimmen (5);
  • Afrit A79 Voerendaal (6).

Vanaf Voerendaal (6) kun je wel de A76 oprijden. 

Omleiding A79 Werkvak 2 16 April 16 Mei

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Maastricht richting Voerendaal en Heerlen wordt omgeleid via de A2 en de A76. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de (lokale) omleidingsroute.

Via omleidingsroute A2/A76 het snelst op je bestemming. Sluiproutes kosten meer tijd.

Moet je met de auto naar je werk vanuit Maastricht richting Voerendaal en Heerlen. Volg dan de omleidingsroute via de A2/A76. Rijd vooral niet tot aan Hulsberg en verder via sluiproutes. Het voelt misschien niet zo, maar je bent echt langer onderweg. De reistijd via de A2/A76 is max. 8 minuten extra, zelfs 5 minuten zonder files, dan dat je via de A79 rijdt. Je bent via de A2/A76 sneller op je bestemming dan gebruik te maken van sluiproutes via Hulsberg of Nuth (dit is 6 minuten reistijd). De sluiproutes kunnen gewoon letterlijk minder verkeer aan. En dus heb je meer kans op vertraging en extra reistijd 

Volgende fases

Meer informatie over de volgende fases van het groot onderhoud aan de A79 volgt. 

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de geplande werkzaamheden aan de A79 mogelijk niet doorgaan. Bij de planning is hiermee rekening gehouden. Mogelijk dat de werkzaamheden daardoor eerder zijn afgerond dan nu vermeld. Weggebruikers zullen daarover tijdig worden geïnformeerd.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook jij kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én jezelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief