Ga direct naar het artikel
Let op
De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben gevolgen voor onze mobiliteit, bekijk ze hier:
1 mei 2020

Dag van de Arbeid

1 mei is traditiegetrouw een drukke dag in Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en regio vanwege de feestdag in België en Duitsland. Dit jaar ziet deze dag er door de coronamaatregelen anders uit en blijven we vooral thuis.

Houd rekening met controles

‘Ga niet de grens over om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan’, is de oproep vanuit zowel in België als Duitsland. Vanuit België naar Nederland zijn alleen essentiële verplaatsingen toegestaan. Aan de Belgische kant van de grens wordt streng gecontroleerd. Houd rekening met langere wachttijden aan de grens in verband met controles.

Reizen over de grens wordt ontmoedigd

Grensoverschrijdend reizen wordt ook in Duitsland ontmoedigd, alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft met de landelijke Duitse Overheid en Stadt Aachen afgesproken dat zij hun burgers actief vragen voor het naleven van deze maatregelen die minimaal tot 3 mei en mogelijk, volgens berichtgeving van de media, tot medio juni gelden.

Koninklijke Marechaussee bij grens met Duitsland

Aan de Nederlandse kant van de Duitse grens vraagt de Koninklijke Marechaussee reizigers daarbovenop om terug te keren als de reden van het bezoek niet dringend is. 

Reis alleen als het strikt noodzakelijk is!

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Stadt Aachen hopen daarmee dat de adviezen en maatregelen ervoor zorgen dat Duitsers geen grensoverschrijdende bewegingen maken, als dat in ieder geval niet strikt noodzakelijk is.  

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief