Ga direct naar het artikel
4 - 6 september 2020 Zet in mijn agenda

Bruis

Hoe reis jij naar Bruis?

In het weekend van 4-6 september is de Muziekgieterij in het Sphinxkwartier de locatie voor het muziekfestival Bruis. Maastricht Bereikbaar informeert je over de bereikbaarheid en geeft reistips.

Te voet of per fiets

Bezoek je het festivalterrein te voet of op de fiets? Fietsenstallingen vind je bij de Muziekgieterij en de Pathé. Wil je je fiets overdekt en met toezicht stallen? Stal je fiets dan in de gratis overdekte fietsenstalling op de Markt. Vanaf daar is het nog maximaal 10 minuten lopen tot aan de Muziekgieterij. 

Met het OV

Festival Bruis is goed bereikbaar met de trein en de bus. Vanaf Centraal Station Maastricht wandel je binnen 10 tot 20 minuten naar de binnenstad. Of je neemt een deelfiets van Arriva Nextbike of OV-fiets. Er is een Nextbike-station aan de Boschstraat, dicht bij de bioscoop Pathé.Met de bus kun je tot aan de halte Markt of Boschstraat/Maagdendries (o.a. buslijn 1, 3, 4, 5 en 15) reizen en stap je uit bij de Pathé.
Kijk voor actuele reisinformatie en de dienstregeling op www.arrriva.nl/limburg

Met de auto

Bezoek bij voorkeur het festival met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je toch met de auto, maak dan gebruik van onze reistips:

  • Doe vóór vertrek de slimme-reis-check en je weet waar het druk is op de weg en welke parkeergarages en -terreinen nog beschikbaar zijn.
  • De dichtstbijzijnde parkeerlocatie is Q-Park Frontenpark (tarief € 10 per dag) of Sphinx (tarief € 14 per dag) aan de Frontensingel.
  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je met buslijn 10 snel en goedkoop verder naar het stadscentrum (dagretour € 2,15 per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,40). Stap uit bij de halte Boschstraat/Maagdendries en je loopt zo naar de Muziekgieterij.
  • Bij Park+Walk-terreinen Stadspark en Bonnefantenmuseum (let op alléén P+W in de weekenden) betaal je een vast dagtarief van € 9 (Stadspark) of € 10 (Frontenpark en Bonnefanten) en loop je binnen 15-20 minuten naar je plek van bestemming. P+W Frontenpark ligt dichtbij de Muziekgieterij. 
  • Wil je parkeren in het centrum? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages van Q-Park. Kijk voor het hele overzicht van alle parkeergarages op onze website.
  • Reistip: parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Meer informatie Bruis

Kijk voor meer informatie over het festival, de line-up en het tijdschema de festivalwebsite: www.bruismaastricht.nl.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief