Ga direct naar het artikel
17 - 20 april 2020 Zet in mijn agenda

A76 | Weekendafsluiting

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit op A76 in het weekend van 17-20 april bij knooppunt Ten Esschen. Verkeer krijgt te maken met omleidingen en extra reistijd. We informeren je over de gevolgen voor verkeer.

A76 | Weekendafsluiting tussen Ten Esschen en Simpelveld richting Aken

Van 17 april 21.00 uur tot 20 april 05.00 uur

Van vrijdag 17 april 21.00 uur tot en met maandag 20 april 5.00 uur is de A76 tussen knooppunt Ten Esschen en afrit 7 Simpelveld richting Aken afgesloten voor alle verkeer. Verkeer krijgt te maken met een omleiding en moet rekening houden met extra reistijd. De omleiding loopt via de N281 en vanaf de A79 volgt verkeer ook een omleiding via de N281 naar aansluiting Simpelveld.

Planning wegwerkzaamheden en coronavirus

We hebben allemaal te maken met de gevolgen van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Ook de planning voor onderhoud en reconstructie van het wegennetwerk is bekeken, horen we van projectleider Afstemming en Doorstroming Rembout van Gemert. “Omdat er nu minder drukte is op de wegen, zijn sommige werkzaamheden naar voren gehaald. Andere projecten, op snelwegen bijvoorbeeld, kunnen eerder in de avond beginnen en langer doorgaan. Zo wordt het wegonderhoud efficiënter uitgevoerd zonder problemen voor de bereikbaarheid. Projecten worden alleen ingepland als medewerkers 1,5 meter afstand tot elkaar in acht kunnen nemen."

Actuele wegwerkzaamheden Zuid-Limburg

De afsluitingen voor onderhoud waar je de komende tijd mee te maken kan krijgen in Zuid-Limburg, vind je op de website Melvin, het meldsysteem voor wegbeheerders voor het melden van wegwerkzaamheden. Of neem een kijkje op onze slimme kaart waar je naast de wegwerkzaamheden ook parkeerplekken en stallingen vindt met links naar de actuele openingstijden.

Verkeersbord knooppunt Ten Esschen
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief