Ga direct naar het artikel
11 maart 2019

Naamswijziging parkeerterrein Cabergerweg naar Frontenpark

Het afgelopen jaar zijn de laatste grote werkzaamheden voor het infraproject Noorderbrug afgerond. Hiermee is de infrastructuur in en rond Maastricht-West vernieuwd en lopen de routes van en naar deze kant van Maastricht anders.

Door alle aanpassingen in het wegennet rondom de Noorderbrug is de inrit van de voormalige parkeerplaats Cabergerweg verplaatst naar de Frontensingel. De naam P Cabergerweg past daarom niet langer bij de nieuwe situatie en heet vanaf 15 maart officieel P Frontenpark. Zowel het parkeerterrein Frontenpark als het parkeerterrein Sphinx zijn nu alléén bereikbaar via de in- en uitritten aan de Frontensingel. Bekijk de luchtfoto met de ingetekende routes

De Gemeente Maastricht paste in de afgelopen periode ook al de bewegwijzering naar dit vernieuwde gebied bij de Noorderbrug aan dat nu verder gaat onder de naam Sphinxkwartier. 

Gebied in ontwikkeling

Het Sphinxkwartier blijft de komende tijd op het gebied van wonen en werken volop in ontwikkeling. Op 7 maart opende de woon- en lifestylewinkel Loods 5 haar deuren in de oude fabriekspanden van de Sphinx. Wil je een bezoekje brengen aan Loods 5, maak dan gebruik van onze reistips:

  • Het Sphinxkwartier, én daarmee Loods 5, is goed te combineren met een bezoek aan het centrum van Maastricht. Parkeer gratis aan de rand van de stad bij P+R Maastricht Noord en reis voordelig retour voor € 2,- p.p. (groepstarief 3-5 personen € 5,-) met buslijn 10. Stap voor de deur van woonwinkel Loods 5 uit bij bushalte Boschstraat/Maagdendries. Voor je terugreis naar P+R Maastricht Noord stap je op bij de halte Boschstraat/Markt. 
  • Het gebied is ook goed bereikbaar met de (deel)fiets. Er zijn genoeg fietsenstallingen en een Nextbikestation op de Boschstraat om je fiets te stallen. 
  • Reis je met het openbaar vervoer? Vanaf het station kun je met meerdere lijnen van Arriva uitstappen bij de halte Boschstraat/Maagdendries of je neemt vanaf het station een deelfiets van Arriva Nextbike of OV-fiets. 
  • Met de auto parkeer je voor de deur bij parkeerterrein Sphinx of Frontenpark. Kijk voor de parkeertarieven op onze website
  • Kijk voor de actuele openingstijden van Loods 5 op de website van de woonwinkel. 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Sphinxkwartier? Volg de facebookpagina ‘Sphinxkwartier Maastricht’ of kijk op de website www.sphinxkwartier.nl

Loods 5 ‘loodst’ medewerkers naar P+R Noord
Met de auto komen werken, willen we zo veel mogelijk ontmoedigen
Lees meer
Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief