Ga direct naar het artikel
29 november - 31 december 2019

Magisch Maastricht

Van vrijdag 29 november 2019 tot en met 31 december 2019 is het weer extra gezellig in de binnenstad tijdens Magisch Maastricht. Lees onze bereikbaarheidstips tijdens de drukke decembermaand om slim en goedkoop naar het centrum te reizen en de verkeersdrukte in en om de stad te mijden.

Kom je met het OV?

Woon je in de regio? Maak dan tijdens de weekenden van Magisch Maastricht gebruik van een € 2 dagretour, geldig voor de Arriva-trein vanuit Sittard of Kerkrade Centrum/Heerlen en buslijn 350 vanuit Aachen/Vaals naar Maastricht. De goedkope dagretourtjes zijn alléén online te koop én zolang de voorraad strekt via onze website www.maastrichtbereikbaar.nl/MagischMaastricht. Woon je verder weg? Kijk dan voor interessante aanbiedingen in december bij de NS spoordeelwinkel.

Kom je met de fiets?

Woon je in Maastricht? Kom dan met de fiets naar de stad en maak gebruik van de fietsenstallingen in de stad. Tijdens de extra koopavonden op vrijdag 20, zaterdag 21 en maandag 23 december zijn meerdere stallingen extra lang geopend:

 • Fietsenstalling Markt is open tot 21.30 uur
 • Fietsenstalling Kesselskade is open tot 22.00 uur.

Elk weekend van december staat er een extra mobiele fietsenstalling op het voorplein van winkelcentrum Mosae Forum. Tijdens de weekenden van 13 t/m 24 december en 27 t/m 31 december staat de stalling steeds tot dinsdagavond 18.00 uur. Zorg dat je je fiets altijd op tijd uit het rek verwijdert, anders wordt je fiets bij het opruimen van de extra stalling verwijderd.  

Kom je met de auto?

Ga goed voorbereid de weg op en plan je reis slim. Kijk vooraf op de slimme kaart voor actuele informatie over wegwerkzaamheden, afsluitingen, omleidingen en de verkeersdrukte. Let op: het afgelopen jaar is er veel veranderd aan de wegen en de bewegwijzering in Maastricht, dus kijk goed op de borden.

Parkeertips

 • Waar je ook parkeert in het centrum van Maastricht, je bent in deze compacte stad snel op je bestemming. Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar je vandaan komt. Dan heb je minder last van verkeersdrukte.
 • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. 
 • P+R Maastricht Noord (aan de noordkant van de stad): je parkeert er gratis en reist vier keer per uur voor € 2 p.p. (dagretour) voordelig en snel naar het centrum met buslijn 10 of buslijn 30. Of maak gebruik van het voordelige groepstarief van € 5 voor 3-5 personen. Arriva zet in de weekenden van Magisch Maastricht zelfs extra bussen van lijn 10 in om je sneller van en naar hartje stad te brengen.
 • Parkeren in het centrum kan natuurlijk ook. Bekijk alle parkeerlocaties en –tarieven op de Slimme kaart. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vind je op de pagina parkeren in Maastricht. 
  • Werkzaamheden bij P+W Stadspark: in november en december zijn er werkzaamheden bij parkeerterrein Stadspark. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat Q-Park de nieuwe beheerder van het parkeerterrein wordt. Het terrein wordt o.a. voorzien van slagbomen. Tijdens de werkzaamheden zijn op doordeweekse dagen minder auto-parkeerplaatsen beschikbaar. In de weekenden en de kerstvakantie 21 december t/m 5 januari wordt er niet gewerkt en zijn alle parkeerplaatsen beschikbaar.
 • Wil je verzekerd zijn van een parkeerplaats? Reserveer dan vooraf je parkeerplaats in parkeergarage Q-Park De Colonel, Q-Park Cabergerweg of Q-Park Bassin. Reserveren kan via de website van Q-Park.
 • Op onze website is ook meer informatie te vinden over parkeren voor touringcars en over parkeren voor campers.
 • Let op: in december zijn er extra koopavonden tot 21.00 uur op 5, 20, 21 en 23 december. Tijdens de extra koopavonden geldt er betaald parkeren op straat.
  Maak je gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats? Dan is het belangrijk dat je zowel een gehandicaptenparkeerkaart met een juist ingestelde blauwe parkeerschijf zichtbaar in je voorruit hebt liggen. Je bent dan maximaal 3 uur vrijgesteld bent van betaald parkeren. Heb je een van de twee of beiden niet? Koop dan een parkeerkaart bij de parkeerautomaat of maak gebruik van mobiel belparkeren.
 • In Maastricht kun je gebruikmaken van mobiel belparkeren op straat. Je hoeft dan geen kaartje meer te gebruiken bij de parkeerautomaat. Betalen kan door te bellen, te sms'en, via mobiel internet of via een app. Je betaalt dan alleen de werkelijke parkeertijd. 

Volg ons ook op Facebook of Twitter voor actuele berichtgeving en reisinformatie. 

 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief