Ga direct naar het artikel
30 november 2019

Maastricht Urban Trail

Reistips voor topdagen

Tijdens evenementen en op topdagen komen er bezoekers vanuit alle windrichtingen naar Maastricht. We geven je reistips hoe je snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reist en eventuele drukte kunt vermijden.

Met de fiets

Stal je fiets overdekt in de fietsenstallingen op de Markt, Kesselskade of in de ondergrondse stalling bij het centraal station. Daarnaast kun je tijdens evenementen vaak met je fiets terecht bij de evenementenfietsenstalling. Houd voor de locatie onze website in de gaten. 

Met het OV

Het centrum van Maastricht is goed bereikbaar met de treinen van Arriva en NS of met de regionale bussen van Arriva. Zo reis je comfortabel naar Maastricht, stap je uit in hartje centrum en heb je geen parkeerproblemen. Wist je dat je op www.arriva.nl/eticket vooraf een ticket kunt bestellen ook voor meerdere mensen? Zo hoef je niet in of uit te checken met losse OV-chipkaarten. Ook vanuit België reis je met de bus of trein comfortabel naar Maastricht. 

Met de auto

Bezoek je het centrum van Maastricht met de auto, maak dan gebruik van onze parkeertips:

  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je met buslijnen 10 en 30 snel en goedkoop naar hartje stad (dagretour € 2,- per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,-). 
  • Parkeer op de Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark. Op zaterdag en zondag kun je de auto ook kwijt bij parkeergarage Bonnefanten, deze garage geldt dan ook als een P+W-locatie. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 6,60 (Stadspark) of € 9,- (Frontenpark en Bonnefanten). 
  • Wil je parkeren in het centrum? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages van Q-Park. Kijk op onze website voor het hele overzicht van alle parkeergarages.
  • Reistip: parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Doe vóór vertrek de slimme reischeck

Wil je een compleet overzicht van alle parkeermogelijkheden, van de goedkope P+W’s tot en met alle parkeergarages? En wil je weten waar het druk is op de weg? Maak dan gebruik van onze slimme kaart.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief