Ga direct naar het artikel
4 februari 2019

Het stationsgebied blijft in beweging

Het afgelopen jaar kreeg het stationsgebied in Wyck een nieuw aanzicht. De fietsen verdwenen ondergronds in de stalling en het bovengrondse stationsgebied werd vernieuwd. In 2019 gaat de herinrichting van de stationsomgeving verder. De bushalte voor internationale bussen aan de Meerssenerweg krijgt een nieuwe plek. NS renoveert het stationsgebouw en gaat samen met de gemeente en ProRail aan de slag met de realisatie van een inpandige scooterstalling in het stationsgebouw.

Door de groei van het aantal internationale bussen die in Maastricht stoppen, is er te weinig ruimte voor de bussen aan de achterkant van het station aan de Meerssenerweg. Het busstation wordt daarom verplaatst naar het voormalige ProRail (spoor)rangeerterrein op de Meerssenerweg waar voldoende ruimte is voor een busstation. Naar verwachting kan het nieuwe busstation voor internationale bussen halverwege 2019 in gebruik genomen worden.  

Meer stallingsplekken voor scooters

Op 1 januari 2018 opende de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht. In deze stalling kunnen 3.000 fietsen en 40 bromfietsen/scooters droog, veilig en de eerste 24 uur gratis staan. Op het Stationsplein werden in de loop van het jaar tijdelijke stallingsplekken voor bromfietsen/scooters gecreëerd. Medio 2019 komt er een nieuwe inpandige scooterstalling in het stationsgebouw op de plek waar voorheen de stalling van rijwielzaak Oan de Stasie was. De stalling is bereikbaar via een aparte ingang aan de zijkant van het gebouw. 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle plannen rondom de herinrichting van de stationsomgeving? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief ‘stationsomgeving’ via stationsomgeving@maastricht.nl.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief