Ga direct naar het artikel
9 april 2019

Gemeente verplaatst halte internationale bussen

Sinds 1 mei stoppen de internationale bussen niet langer op de Kiss+Ride-locatie aan de Meerssenerweg. De gemeente Maastricht heeft tijdelijke locaties aangewezen langs de Groene Loper en Maasboulevard totdat de nieuwe bushalte naar verwachting in december 2019 in gebruik wordt genomen.

Tijdelijke halte bij de Groene Loper 

Vanaf 1 mei tot december 2019 kunnen reizigers tijdelijk terecht bij de Groene Loper ter hoogte van het Green043 Bikepark voor de internationale bussen van IC, Eurolines en KLM. Aan de westzijde van de Groene Loper vervallen 21 parkeerplaatsen voor auto’s, zodat er ruimte ontstaat voor vier bussen. Daarnaast worden er extra prullenbakken en een bushokje geplaatst. Deze tijdelijke locatie wordt weer hersteld zodra de nieuwe bushalte gereed is.

Flixbussen tijdelijk naar de Maasboulevard

De Flixbussen zullen vanaf 1 mei staan aan de oostzijde van de Maasboulevard bij de kruising van de Graanmarkt (aan de kant van de Maas richting centrum). Hier is plek voor twee bussen om te stoppen. De Gemeente Maastricht plaatst in deze tijdelijke situatie ook een bushokje en afvalbakken voor de reizigers.

Nieuwe bushalte voor internationale bussen

De gemeente Maastricht wil deze zomer starten met de bouw van de nieuwe bushalte voor internationale bussen bij de Meerssenerweg op het voormalige ProRail (spoor)rangeerterrein. Hier is voldoende ruimte om een bushalte in te richten. Naar verwachting is de bushalte in december klaar voor gebruik. Een definitieve planning wordt bepaald door het verloop van de aanbesteding- en vergunningprocedure. 

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief