Ga direct naar het artikel
29 en 30 augustus 2020

Bruis x Parcours

In het weekend van .. augustus is de Stadsweide in het Frontenpark de festivallocatie van de samenwerkende evenementen Bruis x Parcours. Maastricht Bereikbaar informeert je over de bereikbaarheid en geeft reistips.

Bezoek je Bruis x Parcours dan moet je op de Stadsweide rondom de Gashouder zijn (onderdeel Frontenpark) en het adres Lage Frontweg aanhouden.

Te voet of per fiets

Bezoek je het festivalterrein te voet of op de fiets? Fietsenstallingen met voldoende plek vind je tegenover de Stadsweide. Wil je je fiets overdekt en met toezicht stallen? Stal je fiets dan in de gratis overdekte fietsenstallingen op de Markt of de Kesselskade. Vanaf daar is het nog maximaal 10 minuten lopen tot aan de Lage Frontweg. Geen zin om te lopen? Dan kun je op zaterdag .. augustus gebruikmaken van de gratis festival shuttletrein richting de Stadsweide

Bekijk de loop- en fietsroutes naar de Stadsweide op de kaart

Met het OV

Festival Bruis x Parcours is goed bereikbaar met de trein en de bus. Vanaf Centraal Station Maastricht wandel je binnen 10 tot 20 minuten naar de binnenstad en/of Stadsweide. Of je neemt een deelfiets van Arriva Nextbike of OV-fiets. Er is een Nextbike-station aan de Boschstraat, dicht bij de bioscoop Pathé en op korte loopafstand van de Stadsweide.

Met de bus kun je tot aan de halte Markt of Boschstraat/Maagdendries (o.a. buslijn 1, 3, 4, 5 en 15) reizen en vervolgens loop je binnen 10 minuten naar het festivalterrein Of stap op zaterdag 31 augustus bij de Markt in de gratis festival shuttletrein.

Kijk voor actuele reisinformatie en de dienstregeling op www.arrriva.nl/limburg

Festival shuttletrein en -bus

Op zaterdag ..1 augustus rijdt er een shuttletreintje tot aan de kruising van de Boschstraat/Frontensingel.
Vanaf het Bonnefantenmuseum kun je met de shuttlebus naar het festivalterrein reizen. De shuttlebus heeft een tussenstop bij het Theater aan het Vrijthof.

De shuttle service is gratis, let wel op, want vol = vol. Je herkent de shuttletrein en -bus aan de rode borden die op de trein en bus zijn geplakt.  Kijk voor de haltes en routes van de shuttletrein- en bus op de website van festival Bruis X Het Parcours.

Met de auto

Bezoek bij voorkeur het festival met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je toch met de auto, maak dan gebruik van onze reistips:

  • Doe vóór vertrek de slimme-reis-check en je weet waar het druk is op de weg en welke parkeergarages en -terreinen nog beschikbaar zijn.
  • De dichtstbijzijnde parkeerlocatie is Q-Park Frontenpark (tarief € 9,- per dag) of Sphinx (tarief € 14,- per dag) aan de Frontensingel.
  • Parkeer gratis op P+R Maastricht Noord. Vanaf daar reis je met buslijn 10 snel en goedkoop verder naar het stadscentrum (dagretour € 2,- per persoon, groepsticket 3-5 personen voor € 5,-). Stap uit bij de halte Boschstraat/Maagdendries en loop naar het festivalterrein of stap bij de Markt op de shuttletrein. Met je P+R-dagretour scoor je ook nog eens extra korting tot en met eind augustus. Je krijgt € 2,- korting op een Voordeelmenu bij Subway Beatrixhaven op vertoon van je P+R-ticket.
  • Bij Park+Walk-terreinen Stadspark en Bonnefantenmuseum (let op alléén P+W in de weekenden) betaal je een vast dagtarief van € 6,60 (Stadspark) en € 9,- (Bonnefanten) en reis je rechtstreeks met de shuttlebus naar de Stadsweide.
  • Wil je parkeren in het centrum? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages van Q-Park. Ga voor het hele overzicht van alle parkeergarages naar: www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages
  • Reistip: parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).

Meer informatie Bruis x Het Parcours

Kijk voor meer informatie over het festival, de line-up en het tijdschema de festivalwebsite: www.bruismaastricht.nl.

Op de hoogte blijven?
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief