Tips voor automobilisten

Plan je reis!

Kom je met de auto? Ga voorbereid op weg. Op onze Slimme Kaart vind je actuele informatie over wegwerkzaamheden in Maastricht, de verkeersdrukte en beschikbaarheid van parkeergarages.

Parkeertips 

  • Waar je ook parkeert in het centrum van Maastricht, je bent in deze compacte stad snel op je bestemming. Het is slim om te parkeren aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Dan heb je minder last van eventuele verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug).
  • Tip voor automobilisten komende vanaf de snelweg: parkeer gratis bij P+R Noord of Zuid en reis voor € 2,- p.p. met buslijn 10 naar het centrum en terug (prijs voor dagretour, € 5,- groepstarief voor 3-5 personen). 
  • Parkeren in het centrum kan natuurlijk ook. Bekijk alle parkeerlocaties en –tarieven op de Slimme kaart. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages
  • Wil je vooraf verzekerd zijn van een parkeerplaats? Doe dit dan vooraf via de website van Q-Park, dit kan alleen voor de parkeergarages de Colonel, het Bassin en Cabergerweg.
  • Informatie over parkeren touringcars en informatie over parkeren voor campers.
  • Let op: in december zijn er extra koopavonden tot 21.00 uur op 21 en 22 december. Houd er rekening mee dat je ook die tijden betaald moet parkeren op straat.
    Maak je gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats? Dan is het belangrijk dat je zowel een gehandicaptenparkeerkaart met een juist ingestelde blauwe parkeerschijf zichtbaar in je voorruit hebt liggen. Let wel op dat je dan voor maximaal 3 uur vrijgesteld bent van betaald parkeren. Heb je één van de twee of beide niet? Koop dan een parkeerkaart bij de parkeerautomaat of maak gebruik van mobiel belparkeren.
  • In Maastricht kun je gebruik maken van mobiel belparkeren op straat. Je hoeft dan geen kaartje meer te gebruiken bij de parkeerautomaat. Betalen kan door te bellen, sms'en, via mobiel internet of via een app. Je betaalt dan alleen de werkelijke parkeertijd. 
  • Volg ons op Facebook/Twitter voor actuele reisinformatie. 

Offers related to this promotion Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

P+R Maastricht Noord

Package deal P+R MECC

Fiets mee door deze winter

€49 return to Maastricht, plus accommodation

€19 return ticket to Maastricht