Not all web pages are available in English. Sitemap

Weekendafsluiting A79 richting Maastricht

Tussen 1 en 6 juni 2018 voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan het asfalt van de A79 van Heerlen richting Maastricht, tussen knooppunt Kunderberg en knooppunt Kruisdonk. Verkeer richting Maastricht moet rekening houden met een omleiding en extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

De werkzaamheden waren oorspronkelijk gepland voor maart. Maar door slechte weersomstandigheden konden de werkzaamheden toen niet doorgaan en zijn ze verplaatst naar juni.

De A79 richting Maastricht is afgesloten op de volgende dagen en tijden:

  • In het weekend van vrijdag 1 juni 21.00 uur tot maandag 4 juni 5.00 uur is de A79 richting Maastricht afgesloten tussen knooppunt Kunderberg en knooppunt Kruisdonk (inclusief alle op- en afritten). 
  • Vervolgens is de A79 nog 2 avonden en nachten afgesloten: maandag 4 juni en dinsdag 5 juni van 20.00 tot 6.00 uur. De afsluiting geldt dan vanaf oprit 3 Valkenburg tot en met knooppunt Kruisdonk. Ook de oprit van de A76 bij Kunderberg vanuit Duitsland richting de A79 is dan dicht.  

Omleidingsroute

Het verkeer vanuit Heerlen en Duitsland richting Maastricht volgt een omleiding via de A76 richting Geleen tot aan knooppunt Kerensheide. Weggebruikers gaan vervolgens bij knooppunt Kerensheide over op de A2 richting Maastricht. Let op: hier kan het druk zijn, vanwege de Heiligdomsvaart in Maastricht die naar verwachting veel bezoekers trekt. Voor lokaal verkeer is er ter plaatse een omleiding.  

rws_a79_knooppunt_kunderberg_kruisdonk_web.png

Weersgevoelige werkzaamheden

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan. Ze worden dan opnieuw ingepland. Kijk voor de actuele planning op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden.