Not all web pages are available in English. Sitemap

Voortgang fietsbrug Europalaan in Beek

Hij valt op: de witte, stalen fietsbrug bij de Europalaan in Beek. Sinds de plaatsing in juni werkt aannemer Dura Vermeer aan de afbouw van de brug. Zo zijn bij de noordelijke op- en afrit schanskorven aangebracht: stalen manden gevuld met stenen. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn straks te zien vanaf het fietspad. Ook worden nog leuningen en verlichting geplaatst. Helaas duren deze werkzaamheden langer dan verwacht, waardoor de openstelling van de brug opschuift naar dit najaar.

De openstelling van de brug was oorspronkelijk gepland voor eind juli. Het ontwerp van de leuningen van de fietsbrug neemt meer tijd in beslag dan gepland. Streven is nu om de werkzaamheden dit najaar af te ronden. Dan kan de brug in gebruik worden genomen en is fase 1 van de snelle fietsroute Maastricht-Sittard tussen Meerssen en Beek klaar.

Leuningen en verlichting

Tijdens de bouwvak (tot 13 augustus) ligt het werk bij de Europalaan in Beek stil. Maar in de werkplaats van bruggenbouwer Moors in Bergharen (Gelderland) gaat het werk wel door. “Daar zijn ze bezig met het produceren en snijden van de leuningelementen”, laat projectcoördinator Didier Swelsen van aannemer Dura Vermeer weten. “Na de bouwvak monteren we de leuningen op de brug en gaan we verder met de schanskorven aan de zuidkant van de brug. Ook brengen we als verlichting LED-strips aan in de leuningen van de brug.”

Via onze nieuwsbrief en Facebook houden we je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden aan de fietsbrug. De bestaande gelijkvloerse fietspaden bij de Europalaan zijn weer gewoon toegankelijk. Kijk voor meer informatie over de snelle fietsroute op www.maastrichtbereikbaar.nl/snellefietsroute.