Not all web pages are available in English. Sitemap

Via Maastricht nieuwe informatierubriek op tv

De projecten A2 Maastricht, Fietsenstalling centraal station, Groene Loper, Maastricht Bereikbaar en Noorderbrug gaan samenwerken om weggebruikers en omwonenden te informeren over de voortgang van de werkzaamheden. Dit gebeurt met de informatierubriek Via Maastricht.

De oude informatierubriek A2 Actueel heeft zo’n 4 jaar dienst gedaan en gaat nu over in Via Maastricht. De vernieuwde rubriek is opnieuw een productie met L1 en de uitzendingen zijn onder andere te zien op zondagavond in het reclameblok na het nieuws. 

Veel werkzaamheden

Maastricht werkt ook de komende jaren hard aan verdere verbeteringen van de infrastructuur. Eind 2016 wordt de A2-tunnel in gebruik genomen. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting van de Groene Loper door.

Voor de Noorderbrug zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de verlegging van het tracé begonnen. En dit voorjaar wordt bekend welke aannemer de nieuwe ondergrondse stalling voor 3.000 fietsen bij het centraal station gaat aanleggen.

Zo zijn stad en regio straks steeds beter bereikbaar. En dat draagt weer bij aan een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat. Ook tijdens de werkzaamheden blijven  stad en omgeving zo goed mogelijk bereikbaar door het slim plannen van wegafzettingen en omleidingsroutes, en door het aanbieden van alternatieven voor reizen met de auto via Maastricht Bereikbaar.

Uitzendingen

De uitzendingen van Via Maastricht zijn op zondagavond bij L1 in het reclameblok om 17.40 uur na het nieuws. Tot 22.40 uur is er ieder uur een herhaling van de rubriek. De lokale tv-zenders TV Maas en Mergelland van Eijsden-Margraten, Meer TV van Meerssen en TV Valkenburg zenden Via Maastricht in de daaropvolgende week ook uit.
De verschillende projecten verspreiden daarnaast ook via hun eigen communicatiemiddelen de afleveringen. En ten slotte heeft Via Maastricht een eigen YouTube kanaal (www.viamaastricht.nl) waarop u alle filmpjes kunt terugkijken.