Not all web pages are available in English. Sitemap

Verkeerssituatie Maastricht vanaf 16 december

We willen u graag nogmaals wijzen op de nieuwe verkeerssituatie op de A2/N2 vanaf 16 december 2016. Verder moet u in de week van 12 december 2016 rekening houden met avond- en nachtafsluitingen die nodig zijn voor de ingebruikname van de A2-tunnel.

Nieuwe rijroutes A2/N2

Doorgaand verkeer (A2) en verkeer dat in Maastricht of de regio moet zijn (N2), wordt vroegtijdig in de juiste banen geleid via nieuwe bewegwijzering. Dat gebeurt voor verkeer vanuit Eindhoven of Heerlen bij knooppunt Kruisdonk en vanuit Luik: ruim vóór knooppunt Europaplein ter hoogte van aansluiting 55 op de A2 (Randwyck). De locaties vindt u in deze factsheet. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht.

Nieuwe benamingen

Op de borden ziet u ook nieuwe benamingen voor rijrichtingen.  Bijvoorbeeld Maastricht Zuid, Maastricht Noord, Maastricht Centrum-Noord en Maastricht Centrum-Zuid. Op www.maastrichtbereikbaar.nl/a2-tunnel leest u welke richting u moet volgen om naar een bepaalde bestemming te gaan. U vindt hier ook meer informatie over de bereikbaarheid na de ingebruikname van de tunnel en een link naar de webpagina met lokale rijroutes. 

Avond- en nachtafsluitingen

Voorbereidend op de ingebruikname van de tunnel zijn in de week van de 12 december verschillende avond- en nachtafsluitingen nodig van (snel)wegen. Gaat u met de auto de weg op? Doe dan voor vertrek de slimme-reis-check: www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen, omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van een van de alternatieven. Tijdens Magisch Maastricht zijn er allerlei acties, zoals goedkoop/gratis OV in de weekenden, om slim naar hartje stad te reizen.