Not all web pages are available in English. Sitemap

Verkeershinder Maastricht 7-21 augustus

We blijven het herhalen: de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus 2017 zorgt voor forse verkeershinder en drukte op verschillende routes in en om de stad. Bijvoorbeeld op en rond de Kennedybrug, de omleidingsroute voor verkeer tussen A2 en het stadscentrum. Daarom roepen we iedereen op om slim te reizen.

Pak de trein, bus, fiets, e-bike of reis via een P+R. Dan heb je niet alleen zelf minder last van hinder, maar draag je ook bij aan beter bereikbare stad. We hebben mensen nodig die de auto laten staan!  

Slimme reisacties voor iedereen

Voor iedereen zijn er allerlei slimme en voordelige reisacties. Bijvoorbeeld:

  • Trein- en buskaartjes voor € 2,-
  • Een gratis maandabonnement voor P+R Maastricht Noord voor huidige abonnementhouders
  • Gratis gebruikmaken van het fietsdeelsysteem in de stad
  • 1 maand onbeperkt reizen in de Maastrichtse stadbussen voor € 20,-

Voor medewerkers van partners van Maastricht Bereikbaar zijn er daarnaast extra acties. Kies wat het best bij jou past. Maar wacht niet te lang, want voor sommige acties geldt op = op.

Omleidingen en tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de afsluiting van de Noorderbrug is de Kennedybrug de enige verbinding voor autoverkeer tussen de A2 en het centrum van Maastricht. De omleiding gaat via de John F. Kennedysingel, Maasboulevard en andersom. Kijk voor de routes op de Slimme Kaart.

Verder zijn op meerdere plekken in de stad verkeersmaatregelen nodig, zodat verkeer zo goed en veilig mogelijk kan doorgaan. De gemeente Maastricht past bijvoorbeeld op verschillende locaties de verkeerslichten aan en stelt een adviesroute in voor verkeer vanuit Luik naar Maastricht-West. Ook (brom)fietsers en voetgangers krijgen te maken met veranderingen. Zo komt bij de fietsoversteek op de Kennedybrug - ter hoogte van de krul naar de Maasboulevard - een tijdelijk verkeerslicht te staan en op andere plekken zijn fiets- en voetgangersoversteekplekken afgesloten en gelden korte omleidingen. 

De boodschap aan alle weggebruikers is: wees alert op gewijzigde situaties, let goed op de (gele) borden en volg de aanwijzingen van verkeersregelaars op.

Tips voor automobilisten

We snappen dat het niet voor iedereen mogelijk is om de auto te laten staan. Heb je de auto toch nodig, dan adviseren we je om buiten te spits te reizen. En waar mogelijk de Kennedybrug te mijden, bijvoorbeeld door te parkeren aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Bekijk alle tips voor automobilisten om je reis slim te plannen en af te leggen. Houd in elk geval rekening met extra reistijd. De actuele verkeersdrukte  vind je op onze Slimme Kaart.

Nieuwe situatie vanaf 21 augustus

De planning is dat maandagochtend 21 augustus 2017 autoverkeer over het nieuwe Noorderbrugtracé rijdt. Het oude tracé met de oprit en afrit vanuit/naar het centrum (Boschstraat/Bosscherweg) is dan vervallen. Tot in de zomer 2018 is er een omleiding via de Cabergerweg, Frontensingel, Boschstraat/Bosscherweg en andersom. Het voet- en fietspad Noorderbrug blijft dicht tot in de zomer 2018.

Bekijk de luchtfoto met de nieuwe verkeerssituatie

We zijn er nog niet!

Na ingebruikname van het nieuwe Noorderbrugtracé zijn we er nog niet. De werkzaamheden voor de totale infrastructuur gaan door tot eind 2018. In september start de bouw van de toekomstige knoop Boschpoort. Tegelijkertijd gaat A2 Maastricht aan de slag met de herinrichting van kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg en de afbouw van kruispunt Geusselt. Dit levert opnieuw forse verkeershinder op. 

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en Facebook informeren we je over actuele bereikbaarheidszaken. Meer over de werkzaamheden en de technische operatie van het inschuiven van het nieuwe brugdeel lees je op www.noorderbrugmaastricht.nl. Je kunt via deze site ook het werk volgen via de webcams.