Not all web pages are available in English. Sitemap

Verkeershinder door werk aan A2 en A79

De komende tijd vinden verschillende werkzaamheden plaats op of bij de snelwegen in en om Maastricht. Verkeer moet dan rekening houden met hinder en extra reistijd door afsluitingen en omleidingen. Een aantal afsluitingen zetten we voor u op een rij.

Afsluiting oprit A2 richting Luik vanaf John F. Kennedysingel: 17-28 mei

Van dinsdagochtend 17 mei 07.00 uur tot zaterdagmiddag 28 mei 17.00 uur is de oprit naar de A2 richting Luik vanaf de John F. Kennedysingel afgesloten. Ook de Sint Gerardusweg is dicht ter hoogte van de John F. Kennedysingel.

Weekendafsluiting A79 richting Heerlen bij Kruisdonk: 27-30 mei

Van vrijdagavond 27 mei 20.00 uur tot maandagochtend 30 mei 06.00 uur is de A79 vanuit Maastricht richting Heerlen/Aken van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 Bunde afgesloten. Oprit 1 Bunde blijft open. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl/a79.

Weekendafsluiting A2 bij Europaplein: 3-6 juni

Van vrijdagavond 3 juni 20.00 uur tot maandagochtend 6 juni 06.00 uur moet verkeer op de A2 bij knooppunt Europaplein in beide rijrichtingen rekening houden met hinder:

  • A2 richting Luik: afgesloten tussen afrit Cadier en Keer/Vaals en knooppunt Europaplein.
  • A2 richting Eindhoven: overdag 1 rijstrook beschikbaar tussen oprit 55 (Randwyck) en knooppunt Europaplein. In de avonden en nachten afgesloten tussen oprit 56 (Gronsveld) en knooppunt Europaplein.
  • Oprit naar John F. Kennedysingel vanaf Limburglaan: overdag afgesloten voor verkeer naar de A2. Verkeer vanuit Centrum richting Cadier en Keer/Vaals kan doorgaan.
  • Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl/a2.

Omleidingen

Omleidingsroutes staan steeds aangegeven met gele borden langs de weg. Of kijk vooraf op de Slimme Kaart voor de routes, extra reistijd en de actuele verkeerssituatie.

Acties Maastricht Bereikbaar

Tijdens de 2 weekendafsluitingen (A79 en A2) biedt Maastricht Bereikbaar op zaterdag en zondag reisalternatieven voor de auto. Kijk voor de voordelige trein- en buskaartjes tijdens de weekendafsluiting van de A79 bij Kruisdonk (27-30 mei) op www.maastrichtbereikbaar.nl/a79. Over de acties tijdens de weekendafsluiting van de A2 bij Europaplein (3-6 juni) informeren we u later in mei.

Let op: planningen kunnen wijzigen

Planningen zijn onder andere afhankelijk van het weer, en kunnen daarom veranderen. Voor de weekendafsluitingen valt de beslissing of het werk kan doorgaan naar verwachting op donderdag voor aanvang van het weekendwerk. Let op: bij uitstel van werkzaamheden schuiven ook de OV-acties van Maastricht Bereikbaar door. Kijk op onze website voor de actuele planning.

Meer informatie

Kijk voor informatie over de verschillende werkzaamheden op de website van A2 Maastricht.