Not all web pages are available in English. Sitemap

Verbeteringen busdienstregeling Arriva sinds 30 april 2017

Op 30 april 2017 heeft openbaar vervoerder Arriva een aantal verbeteringen doorgevoerd om de kwaliteit van de busdienstregeling in Limburg te verbeteren. De wijzigingen kwamen tot stand op basis van reacties die Arriva de afgelopen maanden ontving.

In december 2016 startte Arriva in Limburg. Sinds de start kwamen vanuit reizigers, werknemers, provincie Limburg en het Reizigersoverleg Limburg (ROL) signalen binnen voor mogelijke verbeteringen van de dienstregeling. Naar aanleiding hiervan paste Arriva de dienstregeling per 30 april 2017 aan op een aantal punten.

Belangrijkste wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen voor de bussen in en rondom Maastricht:

  • Lijn 5 Maastricht Daalhof-Station-Heugem-Eijsden en vice versa van 23.23 uur vanaf Maastricht Station rijdt voortaan door naar Eijsden, halte De Bron (aankomst 23.49 uur) en halte Vroenhof (aankomst 23.53 uur). Je kunt dus voortaan een half uur later nog naar Eijsden. De bus van 23.53 uur vanaf Maastricht Station rijdt tot halte Heugem, Beemdenplein/Maasveld.
  • Lijn 4 Maastricht-Berg en Terblijt-Valkenburg en vice versa en Lijn 56 (Gulpen)-Wijlre-Valkenburg-Nuth-Hoensbroek-Brunssum en vice versa sluiten voortaan beter op elkaar aan bij Valkenburg Station. Door uitbreiding van de rijtijd op lijn 4 en door herverdeling van rijtijd op lijn 56 verbeteren de aankomst- en vertrektijden van beide lijnen in Valkenburg en is de overstap betrouwbaarder. Door de rijtijdaanpassing van lijn 56 ontstaat ook een rechtstreekse verbinding tussen Valkenburg en Gulpen. De eerdere noodzakelijke overstap in Wijlre kan hierdoor vervallen.
  • Lijn 350 Maastricht-Gulpen-Vaals-Aachen (D) en vice versa heeft voortaan aangepaste tijden tussen Vaals en Aachen zodat de betrouwbaarheid van deze lijn verbetert, ook bij verkeersdrukte. 

Verbeterpunten op de langere termijn

Naast de doorgevoerde wijzigingen heeft Arriva in nauwe afstemming met de Provincie Limburg een aantal aandachtspunten voor het netwerk vastgesteld waarvoor nog nader onderzoek nodig is. Deze punten gaan mee in de uitgebreide analyse voor de algemene dienstregelingwijziging in december 2017.