Not all web pages are available in English. Sitemap

Vanaf 13 februari station Maastricht Randwyck weer rechtstreeks bereikbaar

Vanaf maandag 13 februari 2017 start een aangepaste treindienstregeling in Zuid-Limburg, waardoor reizigers uit Roermond en Heerlen weer een rechtstreekse verbinding hebben naar Maastricht Randwyck en vice versa. Verder komen er vanaf half maart extra OV-chipkaartpalen op station Maastricht Randwyck.

Momenteel eindigen 2 van de 3 treinlijnen bij station Maastricht Centraal en rijden er pendeltreinen tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. Dit levert voor reizigers extra reistijd en een overstap op.

Aangepaste dienstregeling

Overstappen op station Maastricht Centraal voor reizigers van en naar Maastricht Randwyck is vanaf 13 februari niet meer nodig. De volgende treinlijnen rijden weer rechtstreeks naar Maastricht Randwyck:

  • S2 Roermond – Sittard – Maastricht Randwyck
  • S4 Heerlen – Valkenburg – Maastricht Randwyck (stoptrein)

Het treintraject S5 Heerlen – Maastricht Randwyck rijdt in de huidige dienstregeling al door naar Maastricht Randwyck. De pendeltrein komt daarmee te vervallen.

Wijzigingen vertrek- en aankomsttijden

Er is meer ‘wachttijd’ gereserveerd op Maastricht om te zorgen voor meer stabiliteit en robuustheid in de dienstuitvoering. Doorgaande reizigers vanuit Heerlen of Roermond naar Maastricht / Maastricht Randwyck en vice versa moeten rekening houden met enkele minuten extra reistijd. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck hebben kleine wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden. Arriva wil er met deze aanpassingen voor zorgen dat er geen vertragingen meer zijn. Daarnaast vertrekken de treinen van Maastricht (S2) 1 minuut eerder richting Sittard en Roermond. 

OV-chipkaartpalen

De laatste weken kwamen er ook reacties binnen dat er te weinig OV-chipkaartpalen op station Maastricht Randwyck aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat er op beide perrons 3 palen komen, dus 6 in totaal. Naar verwachting heeft Arriva de vergunning half maart geregeld met ProRail. Tot die tijd probeert Arriva 1 extra mobiele OV-chipkaartpaal te realiseren op station Maastricht Randwyck. Het is de bedoeling dat u deze tijdelijke OV-chipkaartpaal kunt gebruiken vanaf 6 februari 2017.

Meer informatie

Reizigers kunnen vanaf de week van 6 februari de nieuwe dienstregeling raadplegen via de reisplanner op arriva.nl/limburg