Not all web pages are available in English. Sitemap

Succesvolle Bike-in tijdens Docfest

Van 22 tot en met 24 september vond Docfest plaats: een grensoverschrijdend documentaire-filmfestival in Maastricht. Dit jaar organiseerde Maastricht Bereikbaar samen met Docfest op 23 september van 13.30-15.00 uur een heuse Bike-in. Zo'n 80 fietsliefhebbers bekeken de documentaire.

Tijdens Docfest vertoonden we de film 'Bikes versus cars', die de rauwe werkelijkheid laat zien van fietsen in verschillende steden in de wereld. Een film die aan de ene zijde het succes van de auto-industrie schetst en aan de andere zijde de consequenties voor het milieu. En hoe fietsers in verschillende steden strijden voor revolutionaire veranderingen. Een documentaire die je aan het denken zet.

Fietsers in het zonnetje

Deelnemers aan Heel Maastricht Fietst kregen een uitnodiging voor de Bike-in en daarnaast waren ook andere geïnteresseerden welkom. Het was op 23 september een gezellige drukte bij de speciale fietsenstalling bij Lumière. De fietsen kregen een zogenaamde VIC-behandeling (very important cyclist) en er lag een rode loper uit. Er waren zo'n 80 fietsliefhebbers aanwezig die de documentaire kwamen bekijken. 

Fotoalbum

Vooraf werden er nog leuke foto’s gemaakt van alle bezoekers met hun stalen ros. Bekijk alle foto’s van de bike-in en overige Heel Maastricht Fietst-acties terug op onze Facebookpagina.