Not all web pages are available in English. Sitemap

Succesvolle acties Maastricht Bereikbaar

Maastricht Bereikbaar kijkt terug op een succesvolle actie tijdens de afsluiting van afrit 55 op de A2. In de periode van 7 april tot 2 mei 2014 bood Maastricht Bereikbaar medewerkers van de convenantpartners MUMC+, Maastro Clinic, UM en Teleperformance een aantrekkelijk reispakket om te zorgen dat zij hun werkplek in Randwyck tijdens de werkzaamheden makkelijk konden bereiken. Vooral van het OV werd veel gebruik gemaakt: de treinreizigers hebben gezorgd voor 3.049 minder ochtendspitsritten in de periode van de afsluiting.

 Daar kwamen nog eens 310 gemeden ochtendspitsritten door e-bikers bij. Zo zijn door de inzet van het reispakket in totaal 3.359 ochtendspitsritten en 84.649 autokilometers gemeden in vier weken tijd. Hierdoor hebben de deelnemers een flinke bijdrage geleverd aan het bereikbaar houden van Randwyck tijdens de afsluiting van afrit 55.

In de periode van 30 juni tot 25 juli heeft Maastricht Bereikbaar een vergelijkbare actie uitgevoerd rondom de afsluiting van afrit 1 op de A79. Dit keer konden alle medewerkers deelnemen van bedrijven die gevestigd zijn in de Beatrixhaven. Uit de eerste resultaten blijkt dat bij deze actie vooral de e-bike populair is als alternatief voor de auto.

Onder de medewerkers die hebben deelgenomen aan de actie rondom afrit 55, heeft Maastricht Bereikbaar een enquête gehouden. Ook degenen die tijdens de afsluiting van afrit 1 gebruik hebben gemaakt van een reispakket, ontvangen een enquête. De resultaten daarvan gebruiken we om soortgelijke acties in de toekomst verder te verbeteren.