Not all web pages are available in English. Sitemap

Staking streekvervoer

Op 30 april en 1 mei 2018 staakt het streekvervoer in Nederland. Houd er rekening mee dat de bussen en treinen van Arriva niet rijden. De treinen van de NS rijden wel.

Bereikbaarheid Maastricht Centrum

Vanwege de vrije dag voor veel mensen op 30 april en nationale feestdag op 1 mei in België en Duitsland verwachten we veel bezoekers in het centrum van Maastricht. Naar verwachting zijn er voldoende parkeerplaatsen om de extra drukte als gevolg van de staking op te vangen. 

Auto parkeren

Op de slimme kaart vind je de actuele verkeersinformatie, inclusief de beschikbaarheid en prijzen van parkeergarages. In het algemeen geldt: parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum en parkeren in Maastricht Oost is goedkoper dan in Maastricht West.

Let op: situatie P+R’s in Maastricht!

De staking zorgt voor een uitzonderlijke situatie bij de P+R-locaties in Maastricht: 

  • P+R Maastricht Noord is bereikbaar en ook het parkeren is er gratis. Door de staking is er echter geen vervoer per bus naar centrum Maastricht. We adviseren automobilisten om een parkeerplek dichter bij het centrum te zoeken. Raadpleeg daarvoor de slimme kaart of volg de aanwijzingen op de PRIS-borden in de stad. 
    Op P+R Maastricht Noord is een beperkt aantal nextbike deelfietsen beschikbaar, waarmee je ook naar het centrum van Maastricht kunt reizen. Lees er meer over op nextbike.nl en download thuis al de app.
  • Ook P+R Maastricht Zuid (P5-MECC) is bereikbaar; hier kun je parkeren; maar geldt door deze situatie het reguliere tarief van € 12,- per dag.
  • Om slim en goedkoop naar hartje stad te reizen, kun je als alternatief parkeren bij P+R Sittard en met de NS-trein verder reizen naar Maastricht.