Not all web pages are available in English. Sitemap

Stadsbusstation per 22 mei op een andere plek

Voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht is extra ruimte nodig. Daarvoor zijn verschillende aanpassingen nodig. Ook het bestaande stadsbusperron (onder de overkapping) schuift op; naar het streekbusstation.

De werkzaamheden hiervoor zijn gestart. Alle bussen blijven tijdens de werkzaamheden gewoon rijden, maar vanaf 22 mei 2016 vindt u ze op een andere plek. Ook de Veolia-dienstregeling voor de bus verandert dan.  

Wat gaat veranderen?

Stadsbussen kunnen tijdens de bouw van de fietsenstalling niet meer stoppen bij het bestaande perron tegenover hotel l’Empereur. Het stadsbusstation verplaatst daarom naar het naastgelegen streekbusstation. Vanaf 22 mei 2016 heeft het streekbusstation een andere indeling, zodat er plaats is voor stads- én streekbussen. Tijdens de werkzaamheden blijven alle bussen gewoon rijden.

Waar opstappen?

Op zondag 22 mei 2016 is het nieuw ingedeelde busstation klaar voor gebruik. De haltes bevinden zich dan op een andere plek. Dat zal even wennen zijn. Tijdens de ochtendspits zijn daarom medewerkers aanwezig om busreizigers wegwijs te maken. Het busstation blijft op deze plek tot en met eind 2017.

Download plattegrond

plattegrond_busstation_vanaf_22_mei_web_3.jpg plattegrond_busstation_vanaf_22_mei_web_2.jpg

De flixbussen stoppen tijdens deze nieuwe situatie niet meer aan de Parallelweg, maar aan de Meerssenerweg. Wanneer er bij treinstoringen bussen worden ingezet door de NS zullen deze ook aan de Meerssenerweg stoppen. 

Nieuwe dienstregeling

Vanaf 22 mei wijzigt ook de dienstregeling voor de bus. Bussen kunnen tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling niet meer rijden via de Stationsstraat. Alle bussen - óók de stadsbussen - rijden voortaan via het streekbusstation. Dat brengt extra reistijd met zich mee voor de buslijnen naar Maastricht Zuid en Oost. Om de aansluitingen zo veel mogelijk te in stand te houden, zijn er in heel Zuid-Limburg kleine aanpassingen aan de dienstregeling. Op de website van Veolia vindt u de belangrijkste wijzigingen en actuele vertrektijden. 

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling vindt u op www.fietsenstalling-maastricht.nl.