Not all web pages are available in English. Sitemap

Sinds 1 juni Mobiel belparkeren mogelijk in Maastricht

In Maastricht kunt u sinds 1 juni 2016 gebruikmaken van mobiel belparkeren op parkeerplaatsen en -terreinen langs de straat. Dit is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om parkeergeld te betalen met een mobiele telefoon. U koopt geen parkeerkaartje meer bij de parkeerautomaat en u betaalt achteraf alleen de werkelijke parkeertijd. Mobiel parkeren past goed in het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Maastricht dat bezoekers aan de stad meer betaalgemak wil bieden.

U koopt geen parkeerkaartje meer aan de parkeerautomaat, en een parkeerkaartje achter uw voorruit is niet meer nodig. De parkeercontroleurs controleren via uw kenteken of u bent aangemeld. Ook geld en een pinpas zijn niet meer nodig om te kunnen parkeren. U hoeft niet bang te zijn dat uw parkeertijd verloopt, waardoor u zich terug moet haasten naar uw auto. 

Achteraf betalen

U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd, gebaseerd op het vastgestelde parkeertarief. In veel gevallen bent u goedkoper uit. Vaak gooit u immers voor de zekerheid iets extra's in de parkeermeter. Als u te laat terug bent bij de auto, loopt u bovendien geen risico meer op een boete. U hoeft dus ook niet te onthouden of de parkeertijd al is verstreken. 

Parkeerbeleid

Gemeente Maastricht heeft in het nieuwe parkeerbeleid ervoor gekozen om de dienstverlening  en de efficiency te vergroten door steeds meer over te gaan op digitalisering. Mobiel belparkeren past hierbij. Groei van mobiel belparkeren kan in de toekomst betekenen dat er minder of zelfs helemaal geen parkeerautomaten meer nodig zijn op straat.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, uitleg over het aanmelden en een lijst met dienstverleners voor mobiel belparkeren op de website van de gemeente Maastricht: www.gemeentemaastricht.nl/mobielbelparkeren.