Not all web pages are available in English. Sitemap

Samen onderweg naar een beter bereikbare regio

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Tijd om alvast vooruit te blikken. Want vanaf eind augustus staan er véél werkzaamheden op stapel in Maastricht. Of u nu met de auto reist, de bus neemt of lekker gaat fietsen. U komt ze ongetwijfeld tegen: afsluitingen en omleidingen. Weggebruikers moeten dan ook rekening houden met verkeershinder. Voor korte én lange duur.

Maastricht werkt hard aan verdere verbeteringen van de infrastructuur. Zodat stad én regio straks beter bereikbaar zijn. En dat draagt weer bij aan een aangenaam woon-, werk- en leefklimaat.

Werk in uitvoering

Eind 2016 wordt de A2-tunnel stapsgewijs in gebruik genomen. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting van de Groene Loper door. Na de zomervakantie start ook de uitvoering van werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé. Vanaf september vinden allerlei activiteiten plaats voor de ombouw van bestaande wegen, de aanleg van nieuwe wegen én voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug (eind 2016 begint de renovatie van het brugdek). Bij het centraal station zijn de werkzaamheden voor de nieuwe ondergrondse fietsenstalling sinds het voorjaar van 2016 in volle gang. En dan zijn er nog diverse losse klussen gepland vanaf het najaar van 2016, zoals de herinrichting van de Ambyerstraat-Noord. 

Verkeershinder onvermijdelijk

Alles bij elkaar staat er veel te gebeuren in de 2e helft van 2016. Tijdens de uitvoering blijven stad en omgeving zo goed mogelijk bereikbaar door het slim plannen van werkzaamheden en door ons aanbod van alternatieven voor reizen met de auto. Maar hinder voor weggebruikers is onvermijdelijk. Automobilisten en (brom)fietsers krijgen te maken afsluitingen, omleidingen en in sommige gevallen ook met extra reistijd. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe verkeerssituaties en wijzigen vertrouwde rijroutes. Dat vraagt om extra alertheid van iedereen die de weg op gaat.

Slim(mer) op weg

Via de verschillende projectwebsites blijft u op de hoogte van de planning van werkzaamheden en gevolgen. U kunt zich hier ook aanmelden voor de nieuwsbrieven. Bij Maastricht Bereikbaar helpen we u goed voorbereid op weg te gaan. Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart. De Slimme Kaart biedt actuele informatie over afsluitingen, omleidingen, drukte op de weg en parkeren. Onder andere via onze nieuwsbrief informeren we u over OV-acties, bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden of evenementen. 

In Beweging

Rijdt u regelmatig over de Kennedybrug of Noorderbrug? Dan kunnen we alvast vertellen dat er in september een aanbod komt waarmee u slim(mer) kunt reizen. Meer informatie hierover volgt later deze zomer. Werkt u bij één van de partners van Maastricht Bereikbaar? Dan kunt u nu al in Beweging komen.

Meer informatie

Verkeersinformatie en slimme reisalternatieven: www.maastrichtbereikbaar.nl

Projectinformatie: