Not all web pages are available in English. Sitemap

Resultaten Actie Band op Spanning bij P+R Maastricht Noord

Op donderdag 10 augustus was het team van het bedrijf Band op spanning bij P+R Maastricht Noord. Automobilisten konden gratis hun autobanden laten voorzien van de juiste bandenspanning. Bij 76% van de gecontroleerde auto's hadden de banden onderspanning. Het regelmatig controleren van de bandenspanning kan een mooie besparing opleveren en zorgt voor meer veiligheid op de weg.

Bij onderspanning van de banden verbruikt een auto extra brandstof en vermindert het rijcomfort en de veiligheid. Tijdens de actie bij P+R Maastricht Noord zijn 42 auto's gecontroleerd. Daarvan hadden de banden van 32 auto's onderspanning (dat is maar liefst 76%). Verder was er 1 auto met een (vermoedelijk) lekke band, en er zijn 5 vroegtijdig versleten banden voorkomen.  

Besparing

De bestuurders van deze 32 auto's besparen in totaal 152 liter brandstof en 569 kilogram CO2 per jaar doordat de autobanden nu weer de juiste bandenspanning hebben. Het totaal bespaarde bedrag aan brandstof en banden per jaar is € 646,-. Het gemiddeld bespaarde bedrag per gecontroleerde auto is € 15,38 per jaar.

Andere voordelen

Daarnaast draagt de juiste bandenspanning ook bij aan:

  • Betere verkeersveiligheid door een kortere remweg.
  • Reductie van de fijnstofuitstoot. Van de 1,5% fijnstof door bandenslijtage bij personenauto’s wordt 13%, oftewel 0,2 % van de landelijke uitstoot, veroorzaakt door onderspanning.
  • Minder verkeerslawaai door een betere rolweerstand.
  • Meer rijcomfort.

Het loont dus echt als je ervoor zorgt dat je autobanden op de juiste spanning zijn.