Not all web pages are available in English. Sitemap

Proef met elektrische cargo bikes

Heb jij ze al gezien? Tot en met 31 maart 2018 zijn er via een proef van Maastricht Bereikbaar 4 elektrische cargo bikes actief in Maastricht en omgeving. De deelnemende bedrijven gebruiken de e-cargo bike in plaats van een (bestel)auto voor ritten in, naar en vanuit Maastricht. We meten de resultaten en kijken hoe we in de toekomst nog meer gebruik kunnen maken van elektrische bakfietsen voor een schonere, beter bereikbare binnenstad.

Deelnemers krijgen een deel van de aanschaf vergoed als ze voldoen aan de voorwaarden en minimaal 4 ritten per dag in, van of naar Maastricht maken tijdens de spits met de e-cargo bike.

Voordelen e-cargo bike

  • De e-cargo bike geeft geen CO2-uitstoot en is bovendien stil.
  • De e-cargo bike is in te zetten voor vele doelen, bijvoorbeeld pakketdistributie, afleveren van producten en ook door servicemonteurs.
  • Vervoer per fiets in de binnenstad is sneller en goedkoper (ook qua parkeerkosten). Met de fiets heb je geen last van 1-richtingswegen en je kunt gebruikmaken van de Wilhelminabrug.

Vinger aan de pols

De fietsen hebben GPS-trackers waarmee we het gebruik in de praktijk kunnen volgen. Verder onderzoeken we samen met de Hogeschool van Amsterdam de drijfveren en ervaringen van de deelnemende ondernemers. In maart 2018 verschijnt een rapport met de resultaten. Mede op basis hiervan bekijkt Maastricht Bereikbaar of en hoe er een vervolg op de proef komt. 

Meer weten?

Ben jij een ondernemer in Maastricht en heb je plannen voor de aanschaf van een elektrische cargo bike, eventueel samen met andere ondernemers? We wisselen graag met je van gedachten! Meer weten? Neem contact op met Francoise van den Broek, projectleider Stedelijke Distributie via e-mail francoise.vandenbroek@maastricht-bereikbaar.nl. Kijk voor meer informatie over de deelnemers aan de actie op de pagina over de proef op onze website.